Studenten maken knuffels om zieke Faelin te helpen

ENSCHEDE - Deze vrijdag, 30 april, gaan studenten van Saxion achter de naaimachines van de textielafdeling van DCW zitten om zoveel mogelijk knuffels te maken. Dit in het kader van de actie ‘Faelin’s reis naar genezing’.

De opbrengst van de verkoop van deze knuffels wordt gebruikt om een levensveranderende behandeling in Amerika te kunnen betalen voor de driejarige Faelin. Faelin heeft een zeldzame vorm van epilepsie, die haar leven én die van haar familie volledig beheerst. Behandeling is mogelijk, maar daarvoor is veel geld nodig. Om geld in te zamelen is de Stichting Faelin in het leven geroepen.

Mooie actie
Initiatiefneemster Susan Flokstra zit zelf op de opleiding Fashion & Textile Technologies en is de nicht van Faelin. “Het favoriete knuffeltje van Faelin is de inspiratiebron voor de actie ‘Faelin’s reis naar genezing’. Door het kopen van een knuffel maak je twee kinderen blij: de ontvanger én Faelin. Naast het kopen van een knuffel kunnen mensen ook helpen door de studenten die de mascottes gaan maken te sponsoren.”

Veel steun
Afdelingshoofd Peter Horn van DCW helpt de studenten graag. “Wij werken veel samen met Saxion en ondersteunen zo’n bijzondere actie graag. We weten dat de studenten goed werk afleveren en goed met de materialen omgaan, vandaar dat we onze textielafdeling voor die actie ter beschikking stellen. Daar kunnen heel wat knuffels in gemaakt worden.”
“Met deze actie hoop ik veel donaties te krijgen, zodat Faelin geholpen kan worden”, vervolgt Susan. “Faelin is mijn nichtje en heeft al meer dan 40 levensbedreigende epilepsieaanvallen gehad en heeft al meer dan 100 dagen in het ziekenhuis gelegen. Ik gun haar een normaal leven, waarin ze gewoon met vriendjes en vriendinnetjes kan spelen of mee kan naar de supermarkt. Wat voor ons allemaal zo gewoon lijkt, is voor Faelin nu onmogelijk, maar met behandeling kan ook zij een gewoon leven hebben.”

Koop een knuffel
De knuffels zijn te koop via www.StichtingFaelin.nl en de social media kanalen van de stichting. Doneren kan via www.geef.nl/nl/actie/faelins-reis/donateurs.

Meer berichten