Enschedeërs verrast met Tompouce Onderscheiding 2021

ENSCHEDE - Voorafgaand aan de uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen werd afgelopen weekend ook nog een andere, meer ludieke actie gehouden om verdienstelijke Enschedeërs te bedanken voor hun inzet. Juist nu zijn mensen die zich voor een ander inzetten van groot belang; zij helpen ons om weer sterker uit de huidige crisis te komen.

Op 24 en 25 april hebben look-a-likes van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima (vertolkt door Zusje & Ik Acts) de eerste ‘Tompouce Onderscheidingen’ van Enschede uitgereikt. Deze gingen naar stadsgenoten die zich ingezet hebben voor andere inwoners of actief waren voor maatschappelijke en culturele organisaties. Dit loopt uiteen van het halen van boodschappen voor mensen die dit zelf niet meer kunnen, maar ook vrijwillige inzet voor organisaties zoals de wijkcentra, Alifa, Humanitas en voor de LHBTIQ+ gemeenschap van Enschede. Kortom, een brede groep die positief bijdraagt aan een aangenaam leefklimaat en de sociale samenhang binnen Enschede. Naast dat de ontvangers uiteraard daadwerkelijk tompoucen kregen, ontvingen zij ook een speciaal ontworpen speldje, gemaakt door de Enschedese kunstenares Quinta Bies.

De ontvangers
Voorafgaand konden mensen kandidaten nomineren om deze bijzondere, ludieke eer te ontvangen. Uiteindelijk werden vijftien inzendingen gekozen, waarbij sommigen een groep zijn in plaats van een individu. Bij de individuele personen zijn de ontvangers: Adrie Willem Nieveld, Agnes van Baal-Hofman, Berena van der Woude, Els Santing, Evelien van Hattum, Joke van Oostende, Leanne Verweij, Rein Kroes, Willem Jaap Zwart en William van Gorkum. De groepen zijn: buurtbemiddeling Enschede, verpleegkundigen team GGD Twente, vrijwilligers van De Wonne, Humanitas Onderdak en vrijwilligers van het Stevenfennehuis.

Meer berichten