Flyers en zonnebloemzaadjes voor loverboyproblematiek

ENSCHEDE - Model Lotte van der Zee was ambassadrice van het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente. Als eerbetoon aan haar gingen haar ouders en het hockeyteam van Lotte maandag op pad om flyers en zakjes zonnebloempitten uit te delen in de binnenstad.

Met de actie vroegen zij aandacht voor loverboyproblematiek; een slinkse vorm van mensenhandel die helaas óók in Twente voorkomt. Landelijk zijn er al veel campagnes opgezet om jongeren attent te maken op deze risico's. Op het Van Heekplein en de Oude Markt werd maandagmiddag een LED-scherm geplaatst. Medewerkers van het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente gingen in gesprek met passanten. Tijdens de actie van aanstaande maandag werd nadrukkelijk de naam van Lotte van der Zee genoemd, als dank voor haar tomeloze inzet voor het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente. Lotte werd in 2016 verkozen tot Miss Beauty of Overijssel, waarna zij ambassadrice werd van het Meldpunt Loverboyproblematiek. Op 20 februari 2019 kreeg de 20-jarige plotseling een hartstilstand; op 6 maart overleed zij.

Belangrijke boodschap
Op het led-scherm was het preventiefilmpje te zien dat Lotte van der Zee voor het meldpunt maakte. Hierin waarschuwt ze voor de geniepige praktijken van loverboys. In dit filmpje zegt ze: "Een loverboy is niet te herkennen. Spreek daarom nooit zomaar met iemand af. En laat altijd weten waar je bent. Het belangrijkste is dat je weet dat jij de baas bent over je eigen lichaam. Sta achter de dingen die je doet en laat je door niemand gek maken.”

Goede voorlichting
Goede voorlichting is belangrijk. Helaas, maar waar… Ook jongeren in Twente kunnen te maken krijgen met seksuele en criminele uitbuiting door loverboys of beter gezegd mensenhandelaren. Het treft niet alleen meiden. Ook jongens kunnen slachtoffer worden. Het benaderen gebeurt via social media en in real life. Daarom is goede voorlichting en hulp belangrijk. Via www.stopuitbuiting.nu is informatie te vinden over wat jongeren en ouders kunnen doen bij vermoedens en/of signalen van loverboyproblematiek.

Meer berichten
 
Auto zoeker