Foto: Shutterstock

Enschede hoopt op gastheer-schap Roze Zaterdag 2023

ENSCHEDE - Tolerantie en diversiteit; twee kenmerken waar we in Enschede trots op mogen zijn. We zijn een stad van veel achtergronden, veel geloven en ook op het gebied van LHBTI+ proberen we een positief voorbeeld te zijn. Om dit verder uit te dragen stelt Enschede zich kandidaat om in 2023 weer Roze Zaterdag te mogen organiseren!

Roze Zaterdag wordt jaarlijks in een andere gemeente gehouden. Roze Zaterdag is de eerste en oudste PRIDE van Nederland. Een PRIDE is een evenement om te vieren dat je kan zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Als Enschede wordt gekozen de Roze Zaterdag te organiseren is dit de eerste keer na ruim 15 jaar. Enschede heeft het evenement al twee keer eerder georganiseerd. De eerste keer was in 1987 en de laatste in 2004. "Enschede is een stad waarin iedereen meetelt en meedoet! Een stad waarin ‘anders zijn' wordt gerespecteerd en geaccepteerd. Diversiteit geeft kleur aan onze samenleving en zorgt ervoor dat we juist van elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten gebruik kunnen maken. Samen zijn we sterk en dat willen we graag vieren tijdens de Roze Zaterdag Enschede 2023!” aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie.

Organisatorisch
Er werd een uitgebreid bidbook ingediend, waarmee Enschede inzet op het thema 'Liefs uit Enschede'. Initiatiefnemer Sander Aalbertsen is trots dat het initiatief voor Roze Zaterdag wordt omarmd in Enschede: "Een Roze Zaterdag, en een jaar dat in het teken staat van Roze Zaterdag, is naar mijn idee een prachtig podium om meer respect te kweken voor de regenbooggemeenschap en meer tolerantie in z'n algemeenheid in de samenleving." Het organiseren van het evenement Roze Zaterdag zal een grote boost geven aan de zichtbaarheid en inclusiviteitsbevordering, niet alleen in Enschede, maar in heel Oost-Nederland. Samenwerkingen met gemeenten als Hengelo, Oldenzaal en partnerstad Münster zorgen voor een groot (bestuurlijk) draagvlak om dit evenement in het kader van inclusie naar Enschede te halen. Roze Zaterdag is een mooie publiekstrekker; jaarlijks komen er zo'n 20.000 tot 40.000 bezoekers. In juli is het besluit welke gemeente in 2023 dit evenement mag organiseren. Dit jaar is Leeuwarden gastheer, volgend jaar Rotterdam.

Meer berichten
 
Auto zoeker