<p>Voorzitter KEBH Joris de Vries</p>

Voorzitter KEBH Joris de Vries

KEBH heeft nieuwe penningmeester

ENSCHEDE - Ondanks dat er op dit moment niet gerepeteerd wordt, gaat het verenigingsleven gewoon door bij de Koninklijke Enschedese Burgerharmonie (KEBH). En dat betekent ook weer gewoon een jaarvergadering, al kan dat vanwege de verzamelwet COVID-19 Justitie en Veiligheid tegenwoordig digitaal plaatsvinden.

Tijdens deze digitale bijeenkomst presenteerde het bestuur de plannen voor 2021. Plannen waar hard aan gewerkt wordt voor het moment dat er weer muziek gemaakt kan worden, maar waarvan het tegelijkertijd maar afwachten is of de situatie later dit jaar de ruimte biedt om weer samen muziek te maken en hoe anderen daar van zouden kunnen genieten. Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe begroting, uiteraard met dezelfde mate van onzekerheid. Een belangrijk punt is het kunnen blijven binden van de dirigenten aan de vereniging. Professionele muzikanten hebben op dit moment weinig inkomsten en het zou voor het hele amateurkunstveld een groot gemis zijn als door deze situatie de professionele dirigenten (en andere docenten, instructeurs, etc) een andere carrière zouden kiezen en er na de Corona-pandemie een tekort aan dirigenten zou ontstaan. Gelukkig deelt de gemeente deze visie en kan KEBH dankzij de gemeentelijke subsidie voorlopig de lonen van de dirigenten blijven doorbetalen.

Afscheid
Tijdens de ALV werd verder afscheid genomen van penningmeester Roy Amting die na zijn studie in Enschede weer naar zijn geboorteregio vertrekt om (digitaal) zijn opleiding af te maken. Het bestuur is gelukkig meteen weer op volle sterkte door het toetreden van Frank Veltkamp als nieuwe penningmeester van de KEBH.

Meer berichten