4.000 Supporters welkom in de Grolsch Veste

TWENTE- Na maandenlang voetbal zonder publiek, zijn er wat versoepelingen gekomen in de coronamaatregelen. Bij de wedstrijd FC Twente tegen FC Utrecht zijn er 4.000 supporters welkom in de Grolsch Veste, een eerste stap naar een volle Grolsch Veste.

In het weekend van vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 april zijn er weer supporters welkom in de stadions. De Rijksoverheid heeft de wedstrijden in dit weekend aangewezen als proefevenement. Het is nog niet duidelijk of toeschouwers bij de volgende speelrondes ook aanwezig mogen zijn.

Coronatest
Maximaal 40 uur voor de wedstrijd moeten alle supporters die welkom zijn in de Grolsch Veste een gratis coronatest doen, bij een van de speciaal aangewezen testlocaties van Stichting Open Nederland. Als je negatief getest bent, mag je het stadion binnen. Je krijgt een code toegestuurd die je moet invoeren in de CoronaCheck-app. Vervolgens krijg je een QR-code die je voor binnenkomst moet laten zien. Alleen de coronatesten van de testlocaties van Stichting Open Nederland zijn geldig. Je kunt een afspraak maken voor een test via testenvoortoegang.nl

Voorwaarden
Zo’n pilot is een grote uitdaging. Clubs moeten beslissen welke supporters naar binnen mogen, maar ook moeten zij hen een veilige plek zien te bieden. Maar ook voor veel supporters zijn de maatregelen te veel gedoe. Voor binnenkomst wordt de temperatuur opgemeten van de supporters. Is de temperatuur te hoog? Dan mag je niet naar binnen. Ook moet je vijf dagen na afloop van de wedstrijd opnieuw een speciale test doen. Je moet je dus twee keer laten testen. Mensen uit de risicogroepen mogen niet meedoen aan het proefevenement.

Verschillende plekken
De testen zijn niet de enige voorwaarden waar de supporters rekening mee moeten houden. Iedereen wordt ingedeeld in verschillende plekken/bubbels. Toeschouwers krijgen een bewegingssensor, waarmee gemeten kan worden hoeveel contact je met anderen hebt gehad. Iedere plek heeft weer andere maatregelen. In de een moet je een mondkapje op en moet je afstand houden en bij de ander mag je naast elkaar zitten. Ook is de horeca open voor het proefevenement. De verschillende bubbels komen niet met elkaar in contact.

Meer berichten