Studenten ArtEZ op het podium met stuk ‘Levenslang Long’

ENSCHEDE - Robert Long. Eén van de meest spraakmakende en maatschappijkritische personen die Nederland gekend heeft, staat centraal in de jaarlijkse theaterproductie van het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Deze toert de komende tijd door de regio.

De studenten van ArtEZ brengen hun eigen keuze uit zijn oeuvre in het splinternieuwe programma ‘Levenslang Long’! De show bevat unieke close harmony arrangementen van Jan Wichert Bunschoten. De productie staat onder leiding van zangdocent Ronald Douglas en wordt geregisseerd door theatermaker Louis van Beek. Het belooft een voorstelling vol herkenning en actualiteiten te worden.

Boeiende carrière
Met het album Vroeger Of Later (1974) vestigde Robert Long zijn naam als zanger van zelf geschreven liedjes met prikkelende teksten. Zo was hij de eerste Nederlander die de homoliefde bezong en schopte hij tegen heilige huisjes als de kerk, de paus en de Evangelische Omroep. Maar niet alleen in zijn teksten was hij kritisch. Ook de misstanden in de bio-industrie wist hij als woordvoerder van de organisatie Varkens in Nood publiekelijk aan de orde te stellen. Robert Long, boven alles een rebelse levenskunstenaar die zijn publiek graag een spiegel voorhield, was niet alleen veelzijdig in zijn teksten en muzikale repertoire. Hij was tevens een begenadigd TV-presentator, toneelschrijver, regisseur, componist, romanzschrijver, columnist en cabaretier. Niet voor niets ontving hij maar liefst 6 Edisons en een Gouden Harp.

Op tournee
De studenten toeren de komende tijd met deze theaterproductie door de regio. Zo is deze op 11 mei te zien in De Kleine Willem in Enschede. Informatie over de kaartverkoop is momenteel nog niet beschikbaar.

Meer berichten