Rabobank opent parkeergarage voor training Judosport Oost

ENSCHEDE - Voor het eerst sinds maanden kunnen de judoka’s van Judosport Oost weer op de mat trainen. Dankzij de Rabobank Enschede, die een bijzondere locatie ter beschikking stelde.

Afgelopen maanden werd er buiten getraind bij Victoria ‘28 in Enschede Zuid. Tijdens deze trainingen werd er gewerkt aan conditie en kracht. Beide heel belangrijk voor de judoka’s maar het gemis van de mat werd steeds groter. Trainer Sirach Cooiman vertelt dat de club heel blij was met de gastvrijheid van Victoria ‘28. “Het was heel fijn dat we met de judoka’s op de voetbalvelden de mogelijkheid hadden om fit te blijven en spierkracht en conditie bij te houden of nog verder te versterken. We willen Victoria ‘28 dan ook hartelijk bedanken voor de medewerking de afgelopen periode.”

Bijzondere plek
Sinds 29 maart stelt Rabobank Enschede de parkeergarage beschikbaar. Met deze mogelijkheid kan nu onder alle omstandigheden een judomat neergelegd worden. De begane grond van de parkeergarage is door het eerste dek overdekt en aan de zijkanten enkel afgesloten met hekwerk. Daardoor is er een continue luchtstroom en is deze locatie coronaproof. Dit is prettig bij regen, maar ook bij hoge temperaturen hoeven de judoka’s buiten niet in de brandende zon te staan. De club is dan ook erg blij met deze steun. Samen met trainer Stijn Jager kan Cooiman weer aan de slag met judotechnieken. De judoka’s zelf hebben dit ook enorm gemist en kijken er naar uit om elkaar weer uit te dagen op de mat en samen plezier te hebben met alle mogelijke judovaardigheden. Ouders hebben de mogelijkheden om ondertussen een ommetje te maken en zo is iedereen sportief bezig tijdens de trainingen

Meer berichten