Community art van Saxion studenten

ENSCHEDE - Voor de minor Creatief Probleem Oplossen en Besluitvorming op Saxion in Enschede hebben deelnemende studenten drie verschillende manieren van community art gecreëerd. Het doel was om iedereen in en rondom Saxion een steuntje in de rug te geven tijdens het coronavirus. De deelnemers hebben één middag de tijd gehad om het concept te bedenken en één middag voor de uitwerking.

Eén van de projecten is een groot spandoek dat is opgehangen achter het raam van Saxion gebouw op de hoek van de Parkweg en de Ruyterlaan. Dit is aan de kant van het station. Op het spandoek staat een grote knuffelbeer afgebeeld met de tekst “Kump Goed”. Het doel van dit spandoek is om studenten, docenten en iedereen die het ziet, te laten weten dat het goed komt met het virus. De beer staat synoniem voor een grote knuffel die we hopelijk kunnen geven als alles voorbij is.

Intern project
Een andere project is een intern project bij Saxion. Hierbij worden grote borden met foto’s van de deelnemende klasgenoten geplaatst in de lege lokalen. Op deze manier worden de klassen weer gevuld voor de docenten. Zo willen de studenten de docenten een steuntje in de rug geven in deze bijzondere tijd.

Digitaal initiatief
Naast het spandoek en de borden met foto’s, is er een derde initiatief en dat is gericht op de digitale lessen. Voor deze opdracht hebben de deelnemers een afbeelding gemaakt die gebruikt kan worden als achtergrond op Teams. De achterliggende gedachte hierbij is dat alle studenten in de klas deze afbeelding als achtergrond gebruiken en dit de studenten met elkaar verbindt. Want dat is iets wat erg belangrijk is in deze tijd!


Meer berichten