Kruising later open dan was gepland

ENSCHEDE - Vanaf dinsdag 6 april zou het eerste gedeelte van de Haaksbergerstraat, tussen de ingang van het MST en de nieuwe kruising met de Zuiderval, weer opengesteld worden voor verkeer. Helaas bleek 6 april niet haalbaar en werd het een paar dagen later.

Vorige week is de Haaksbergerstraat tussen de ingang van het MST en de nieuwe kruising met de Zuiderval geasfalteerd. Ook de belijning is aangebracht. Het verkeer kan het centrum straks bereiken vanaf de Zuiderval via de nieuwe kruising Zuiderval-Haaksbergerstraat en de nieuwe Haaksbergerstraat. Het is voor gemotoriseerd verkeer nog niet mogelijk om het centrum te bereiken komend vanaf de Haaksbergerstraat aan de andere kant van de kruising of om vanaf de Zuiderval linksaf de Haaksbergerstraat op te rijden richting de singel. Hiervoor geldt de bestaande omleiding.

Werkzaamheden
Na de openstelling van het kruising werden de werkzaamheden aan de busbaan aan de Haaksbergerstraat gestart. Deze wordt er volledig uit gehaald. Van de ruimte die vrijkomt wordt een extra weghelft gerealiseerd en er komt meer ruimte voor voetgangers, fietsers en groen. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, zijn deze werkzaamheden in mei klaar. De nieuwe weghelft en de nieuwe busbaan worden beide als gewone rijbaan gebruikt.

MST blijft bereikbaar
Het is in eerste instantie niet mogelijk om vanaf de Haaksbergerstraat de Koningstraat op te rijden. Daarom blijft de tijdelijke verbinding tussen de Boulevard 1945 en Koningstraat liggen. Zodra de aansluiting van de Haaksbergerstraat met de Koningstraat gerealiseerd is, zal deze tijdelijke verbinding weggehaald worden. Naar verwachting zal dat op 21 april zijn. Ook de inrit van het MST aan de Haaksbergerstraat blijft bereikbaar.

Meer berichten