Ervaar zelf de elektrische fiets deze lente!

ENSCHEDE - Elektrisch fietsen won de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Meer en meer mensen ontdekten het gemak van de fiets waarbij je áltijd wind mee hebt. De gemeente probeert het gebruik van de (elektrische) fiets steeds meer te promoten. Naast dat fietsen bijdraagt aan een gezonde levensstijl zijn er ook veel andere voordelen. Om mensen deze zélf te laten ervaren worden nu 'probeerweken' gehouden.

Met de campagne Enschede Fietsstad zet de gemeente volop in op het gebruik van de fiets. Met de lente al in volle gang lijkt de promotie van vaker de fiets pakken een koud kunstje. Bij het vervangen van korte autoritjes door de (elektrische) fiets komt wat meer overtuiging kijken. Daarom kunnen Enschedeërs vanaf nu via de website www.enschedefietsstad.nl gratis een week een elektrische bakfiets, e-bike of speed pedelec proberen. Zeker in het woon-werkverkeer zie je een toename, omdat de voordelen van fietsen naar het werk opwegen tegen de drukte van het autoverkeer, de parkeerdruk en reistijd. De e-bike en speed pedelec worden aangeboden in samenwerking met Twente Mobiel, speciaal voor forenzen met een werkgever in Twente. Van alle deelnemers aan eerdere probeeracties, gaat zo'n 20 procent over tot de aanschaf en daarmee worden veel autoritjes vervangen door de elektrische fiets.

Voor elk wat wils
Bij elke leefstijl past een andere elektrische fiets. Daar is met de probeerweken van Enschede Fietsstad goed in voorzien. Met de elektrische fiets is het comfortabel fietsen door weer en wind en kom je fris en ontspannen op je bestemming aan. Een speed pedelec is een snelle elektrische fiets die tot wel 45 km/u gaat. Dat betekent dus fietsen op de rijbaan en vooral interessant bij de langere afstanden. Voor gezinnen met jonge kinderen is de elektrische bakfiets een uitkomst, zoals Milou Titulaer uit Enschede vertelt: ‘De afstand naar de basisschool is net te ver om te lopen en het is voor ons onhandig om de auto te pakken. Met de bakfiets kunnen we de kinderen naar school brengen en meteen doorfietsen naar ons werk of bijvoorbeeld het winkelcentrum.' Meer informatie is te vinden op www.enschedefietsstad.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker