CyberSaturday: Beveiliging

ENSCHEDE - Op 17 april van 14.00 tot 15.00 uur geeft Jurjen Stellingwerf online een lezing voor Hackerspace TkkrLab over de veiligheidsmaatregelen die je kunt treffen voor je computer.

Aan de buitenkant van je computer kan je niet zien wat er allemaal in gebeurt. Vroeger kon je misschien nog horen dat de floppy-disk ging draaien, je modem contact maakte of je harddisk actief werd op een vreemd moment. Tegenwoordig zitten je geliefde foto’s op een stille disk of ergens op het internet. Of die foto’s en bijvoorbeeld je geld, aandelen of bitcoin veilig zijn, is van veel zaken afhankelijk. Jurjen vertelt over de maatregelen die je kunt treffen. Iedere maatregel heeft zijn beperkingen, maar samen maken ze toch dat je redelijk veilig bent. Op 19 juni zal het vervolg worden gegeven. Deze gaat meer in op computer security in bedrijfsmatige omgeving.

Jurjen Stellingwerff
Jurjen Stellingwerff is een programmeur met interesse voor computerbeveiliging. In het verleden heeft hij meegewerkt aan de web-interface van een firewall. Op het moment schrijft hij mee aan serversoftware voor leasebedrijven.

TkkrLab
Hackerspace TkkrLab is een community die het leuk en interessant vindt om met technische onderwerpen bezig te zijn. Iedere deelnemer heeft zijn eigen interessegebied. De gemeenschappelijke factor is dat het technisch en/of creatief is in de brede zin van het woord. Door het uitwisselen van kennis en ervaring in onze community is er altijd wel iemand aanwezig die je op weg kan helpen met je creatieve projecten.

Meer informatie: https://tkkrlab.nl/cybersaturdays/2021_04_17_jouw_computerbeveiliging/

Meer berichten