Domijn en Reimarkt door met succesvolle verduurzaming

ENSCHEDE - Maandag tekenden Domijn en Reimarkt een overeenkomst, waarin ze hun samenwerking op het gebied van verduurzaming de komende vijf jaar versterken én uitbreiden. De partijen willen hun succesvolle blok-voor-blok aanpak de komende tijd steeds slimmer inrichten. Om zo door besparingen in tijd en geld nog meer woningen te verduurzamen. Daarnaast gaat Reimarkt als strategische partner meewerken aan nieuwe oplossingen voor woningen waar verduurzamen ingewikkelder is.

“Het traditionele proces waarmee corporaties woningen verduurzamen, is te traag en kost te veel om de duurzaamheidsopgaven voor 2050 te halen. Daarmee leveren we niet díe bijdrage aan het tegengaan van de opwarming van de aarde, die nodig is.” Zo vertelt Rutger Vrielink, Manager Strategie & Innovatie bij Domijn. En dus sloegen Domijn en Reimarkt de handen ineen voor een unieke blok-voor-blok aanpak. “Daar waar we eerder woningen één voor één verduurzaamden. Pakken we nu in korte tijd hele blokken aan. Dat is niet alleen fijn voor de huurders, die maar één keer korte tijd overlast hebben van de werkzaamheden. Het is zeker ook goed voor het tempo waarin we onze woningen verduurzamen. Want door blokken te kiezen van dezelfde type woningen, kunnen we heel efficiënt de daarbij horende duurzame oplossingen toepassen. Niet op één blok, maar op allemaal.”

Versnellen nodig
De blok-voor-blok verduurzamingstrein is al flink op stoom. Jaarlijks staan zo’n 400 woningen op de planning om te verduurzamen. En Domijn en Reimarkt blijven zich de komende jaren inzetten om die trein nóg harder te laten rijden en meer woningen te verduurzamen. Josien Kruizinga, Algemeen Directeur Reimarkt: ”Dat vraagt ook iets van onze vaste partners die de uitvoering verzorgen: Plegt Vos, Exterio vastgoedpartners, Friso bouwgroep en van Wijnen. Want zij spelen een grote rol in die versnelling en besparing. En omdat het geld dat we besparen gelijk weer in het verduurzamen van nóg meer woningen stoppen, levert dat een geweldige gedrevenheid op om het samen steeds beter te doen.” 2050 lijkt nog ver weg. Maar woningcorporaties moeten voor die tijd nog veel bereiken op het gebied van verduurzaming. Daarom past de corporatie dat wat goed werkt én betaalbaar is, nu al toe. Dat doet Domijn niet alleen, omdat er veel verschillende kennis en kunde voor nodig is. De komende jaren sluit Reimarkt daarom ook hierbij aan als strategische partner. En kijken ze mee naar hoe experimenten en innovaties goed vertaald worden naar de praktijk, waarbij betaalbaarheid en comfort voor de klant centraal staat.

Meer berichten