Koningsdag: maak er samen een feestje van in Enschede!

ENSCHEDE - Zoals inmiddels bekend kan het Koningsfestival 2021 opnieuw niet plaatsvinden door het coronavirus. Voor het tweede jaar op rij worden grote festivals afgelast. Normaal gesproken wordt er in het hele land feest gevierd op 27 april. Nederlandse vlaggen, festivals, rommelmarkten, niks was te gek. Alles om de verjaardag van onze koning Willem-Alexander te vieren!

Het afgelopen jaar was Koningsdag heel anders verlopen dan de jaren daarvoor. Dat betekent natuurlijk niet dat het dit jaar niet gezellig kan zijn. Ondanks het virus kunnen er alsnog coronaproof activiteiten gehouden worden, zoals bijvoorbeeld de Enschedese Tompouce Onderscheiding. Je kunt iemand nomineren die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden door een bijzonder initiatief.

Koninklijk bezoek
Om Koningsdag 2021 niet geheel ongemerkt voorbij te laten gaan wordt Enschede vereerd met “koninklijk bezoek”. De look-a-likes van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, die afgelopen jaren regelmatig te zien waren tijdens Koningsfestival Enschede, zijn er dit jaar ook bij. Zij bezorgen bij de beste twintig genomineerden de speciale onderscheiding. Iemand nomineren kan tot 12 april via: https://www.uitinenschede.nl/tompouce.

Organiseer activiteiten
Je kunt ook zelf genoeg activiteiten bedenken om Koningsdag toch te vieren. Zo kun je bijvoorbeeld een digitale bingo of quiz organiseren met als thema bijvoorbeeld het Koningshuis! Als je speciale Koningsdag activiteiten organiseert, geef het dan door! Je kunt mailen naar uitagenda@enschedepromotie.nl of via de Facebook en Instagram van @Enschede.

Meer berichten