Online webinar ‘Appvoeding’ door de Bibliotheek

ENSCHEDE - Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. In het kader van de Media Ukkie Dagen organiseert de Bibliotheek een gratis webinar ‘Appvoeding’ op dinsdag 30 maart. Tijdens het online webinar neemt mediacoach Evelyn Verburgh van bureau Jeugd en Media ouders/verzorgers mee in de wereld van digitale opvoeding, met mooie voorbeelden en praktische tips van onder andere producer Ron Feuler van de Zappelin app, Meester Sander en schrijfster Nanda Roep.

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. De door de Bibliotheek georganiseerde webinar ‘Appvoeding’ geeft praktische tips en voorbeelden voor ouders/verzorgers. Met een mooi programma van boeiende sprekers, gepresenteerd door een getrainde coach.

Aanmelden
Dit webinar kun je gratis bijwonen. Aanmelden kan tot en met 29 maart via www.bibliotheekenschede.nl. Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart tot en met 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin.

Meer berichten