Ondernemen, doe je dat zelf?

TWENTE - Als ondernemer ben je niet vies van een uitdaging. Sterker nog, het oplossen van vraagstukken en het creëren van nieuwe kansen, is wat ondernemen zo leuk maakt. De huidige omstandigheden rondom Covid-19 zorgen voor uitdagingen, waar je nog niet eerder mee te maken hebt gehad, zowel op persoonlijk als op organisatorisch vlak.

Hoe houd je bijvoorbeeld een gezonde balans tussen werk en privé, juist nu, wanneer er een ander soort of extra beroep op je wordt gedaan, omdat de vraag groter is dan ooit of je juist alle zeilen bij moet zetten om als onderneming te overleven? Je natuurlijke neiging kan zijn om alle nieuwe of bijkomende werkzaamheden zelf op te pakken, onder het mom van snelheid of vanuit verantwoordelijkheidsgevoel. Doe je dit echter voor langere tijd, dan loop je het risico overspannen te raken of een burn-out te krijgen. Voordat je werkzaamheden oppakt is daarom de eerste vraag die je jezelf moet stellen: “is het iets wat ik zelf moet oppakken of aan een ander moet overlaten?” Met andere woorden is het mijn probleem of dat van de ander? Is het iets wat anderen kunnen oppakken, dan is het belangrijk om het bij anderen te laten. Klinkt simpel, maar is in de praktijk vaak lastig.

Een andere aanpak
Wanneer je als ondernemer in de ‘overlevingsstand’ staat, heb je de neiging om dingen te doen die je altijd al deed. Maar door de dingen te doen die je altijd deed, krijg je de resultaten die je altijd kreeg en dat is in deze tijd niet altijd voldoende. Een ander resultaat, vraagt om een andere aanpak en buiten de kaders denken. Hierbij kan het verfrissend zijn als iemand met je meedenkt.

Vergoeding
Wat veel ondernemers niet weten is dat vanuit de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen coaching, training en advisering (deels) vergoed wordt. AO-verzekeringen vergoeden (deels) ook preventief ondersteuning om arbeidsongeschiktheid te voorkomen, onder het motto van “voorkomen is beter dan genezen”. Graag denk ik als organisatie- en ondernemerscoach met je mee. Mijn aanpak kenmerkt zich door daadkracht, nuchterheid, snel tot de kern komen en direct toepasbare maatwerkadviezen. Heb je vragen of interesse? Neem dan contact op met mij.
Mirjam Steehouder MSc,
Steehouder Training & Advies
06-28138605
www.steehoudertrainingadvies.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker