Wij gaan op berenjacht van Theater Sonnevanck.
Wij gaan op berenjacht van Theater Sonnevanck. (Foto: Edwin Deen)

Online platform Podiumkids Thuis

TWENTE - Het online platform Podiumkids Thuis, waarop 18 professionele jeugdgezelschappen hun digitale registraties bundelen, trok honderden kijkers in de kerstvakantie. Familievoorstellingen voor 3+ tot en met 10+ kunnen on demand thuis bekeken worden.

Ook in de voorjaarsvakantie biedt het platform verantwoorde schermtijd en een uurtje theaterkunst. Sinds begin februari staan er weer nieuwe voorstellingen op Podiumkids Thuis en het aanbod blijft groeien. De gezelschappen hebben hun tournees moeten stilleggen tot nader order, premières en producties moeten annuleren. Met Podiumkids Thuis bereiken zij toch het kinderpubliek.

Dertig voorstellingen
Er komen steeds meer voorstellingen bij; het aanbod bestaat inmiddels uit ruim 30 voorstellingen. In februari zijn toegevoegd: Het verhaal van Anders (8+) van Danstheater Aya, Meneertje Meer (3+) van Tg Winterberg en STIP Theaterproducties, Roodhapje (6+) en 4 Musketiers (6+) van Holland Opera, Alleen op de wereld (8+) van Maas theater en dans, Fantasia (6+) van Introdans en Wij gaan op berenjacht (4+), Het Bangedierenbos (6+) en Sneue Gevallen (6+) van Theater Sonnevanck.

Genoeg keus
De voorstellingen die al sinds 18 december te zien zijn: Niet wiet, wel nel van Hoge Fronten, Jazz duzz en Eet je bord leeg van de Toneelmakerij, Zo plat als de wereld en Falling Dreams van Het Filiaal theatermakers, Buurman in de biep en Buurman op vakantie van Plan d-, De man die alles weet en Oorlog van Theater Artemis, Drie en Juffenballet van BonteHond en Maas theater en dans en nog veel meer voorstellingen.

Over Podiumkids
Podiumkids is een collectief van 26 professionele gezelschappen die theater-, muziek- en dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Podiumkids wil jeugdtheater onder de aandacht brengen bij zoveel mogelijk mensen. Dat doet ze met de Podiumkids Prijs, maar ook met de website www.podiumkids.nl: de uitagenda voor de hele familie. De Podiumkids Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten.

Meer berichten