Foto: Annabel Jeuring

Studenten ROC lopen stage bij Buro B

TWENTE - Studenten van het MBO College voor Vormgeving, Mode & Media van ROC van Twente die geen stageplek kunnen vinden door corona kunnen terecht bij Buro B, een zelf opgerichte mediabureau.

Corona heeft nog steeds grote invloed op het onderwijs. Veel studenten hebben bijvoorbeeld moeite een stageplek te vinden. Daar hebben ze bij het MBO College voor Vormgeving, Mode & Media van ROC van Twente iets op gevonden. Docent Roy Snippers legt uit: “We zagen veel studenten worstelen met het vinden van hun stageplek. Daarop hebben we bedacht om zelf een bureau te beginnen en zo de studenten de kans te geven toch stage te lopen bij een echt bedrijf.”

Samenwerken
Vijftig studenten zijn aan de slag bij Buro B dat huist in de Performance Factory in Enschede. Ze zijn afkomstig van diverse opleidingen: Sign, Ruimtelijk vormgever, Mediavormgever, Mediamaker, Productpresentatie, Software developer en Fotograaf. “Heel afwisselend qua kennis en kunde en daarmee een motiverende omgeving voor de studenten. Ze gaan samenwerken met én leren van veel verschillende mensen.”

Creatief klimaat
Voor de externe begeleiding is onder andere designer Ton Nieuwenhuis gevraagd; hij vormt samen met Snippers de directie. “Ik vind het leuk om deze studenten te begeleiden en te inspireren. Ik vind het ook belangrijk dat we bij Buro B een creatief klimaat creëren zoals dat er ook bij vergelijkbare mediabureaus is.” Acht externe begeleiders uit het werkveld begeleiden de studenten. “Dit zijn de mensen die de studenten laten groeien qua beroepshouding, en die de studenten persoonlijk verder helpen met hun opdrachten.” De eerste opdrachten zijn al afgerond, waaronder een huisstijl en een ontwerp voor een tentoonstelling. Nieuwenhuis: “De opdrachten komen vooral uit cultureel-maatschappelijke hoek. We willen geen concurrent worden van onze reguliere stagebedrijven.”

Meer berichten