Aanleg speciale ouderenoversteek Enschede mooiste project Overijssel

Aanleg speciale ouderenoversteek Enschede mooiste project Overijssel

ENSCHEDE - Het ANWB Fonds heeft de aanleg van een speciale oversteekplaats voor ouderen in de wijk de Posten in Enschede uitgeroepen tot mooiste maatschappelijke project van de provincie Overijssel. De initiatiefnemers ontvingen tijdens een digitale bijeenkomst met de winnaars van alle provincies een cheque van € 10.000 voor hun project.

“We zijn ontzettend blij met deze toekenning”, vertelt projectmanager Ank Braspenning van zorgcentrum de Posten uit Enschede. Ze deed samen met enkele collega’s een aanvraag om de oversteekplaats over de Broekheurne-Ring in Enschede-Zuid te verbeteren, vooral om ervoor te zorgen dat ouderen met lichte dementie er nog veilig gebruik van kunnen maken. Een totaal van 46.317 Nederlanders heeft de afgelopen maanden meegestemd in deze landelijke campagne van het ANWB Fonds, waarbij voor iedere provincie van Nederland een winnaar is aangewezen. Het ANWB Fonds biedt financiële steun aan projecten die een bijdrage leveren aan de samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd.

Veilige plek
De oversteekplaats verbindt de woonwijk waar het zorgcentrum is gevestigd met een winkelcentrum. “Door die oversteekplaats verder te verbeteren met extra markeringen en kleuren kunnen ouderen langer zelf boodschappen doen. En dat is geweldig. Als ik een echtpaar van in de negentig zie die op zo’n soort plek veilig oversteekt, en ik zie hoe ze elkaar helpen en nog steeds zelfstandig kunnen functioneren, dan denk ik: hier doen we het voor!” De verkiezing, die voor de derde keer is gehouden, liep aanvankelijk vertraging op vanwege corona. “Maar we zijn ontzettend blij dat we uiteindelijk hebben doorgezet”, vertelt voorzitter Paul Makken van het ANWB Fonds. “Want ondanks alle beperkende coronamaatregelen merken we - door het recordaantal inzendingen en stemmers én door de kwaliteit van de inzendingen - dat mensen nog steeds erg betrokken zijn met elkaar.” Wil je weten wie de andere winnaars zijn? Kijk dan op anwb.nl

Meer berichten