Jongerenwerkers maken rap en clip om jongeren te stimuleren

Jongerenwerkers maken rap en clip om jongeren te stimuleren

ENSCHEDE - Jongeren hebben het zwaar nu de Coronamaatregelen eindeloos lijken te duren. Jongerenwerkers in de drie grote Twentse steden merken dat de situatie ook hier heftig is voor jongeren. De welzijnsorganisaties Alifa in Enschede, Avedan in Almelo en Wijkracht in Hengelo hebben daarom samen een rap met een videoclip gemaakt om jongeren te stimuleren te zoeken naar wat wel kan.

Zo roepen ze op een positieve manier jongeren op om nog even vol te houden. Daarmee sluit Twente aan bij de landelijke campagne van BV Jong die vandaag start met de hashtag #nogffvolhouden. De jongerenwerkers in Twente zien dagelijks dat de Coronamaatregelen er flink inhakken bij jongeren in de drie steden. Ze kunnen niet naar school, chillen met hun vrienden of uitgaan en dat begint zijn tol te eisen: er zijn meer jongeren die zich eenzaam voelen en/of depressieve klachten hebben. Om ze te motiveren toch nog even vol te houden heeft jongerenwerker Haris Trnjanin van Avedan in Almelo, die ook rapper en muzikant is, speciaal voor hen een rap gemaakt in samenwerking met Studio15 en geproduceerd door Darius Dante. Jongerenwerker Randy Koetsier van Alifa in Enschede maakte er een coole videoclip bij.

Niet alleen
In de tekst worden jongeren opgeroepen zich nog even aan de maatregelen te houden, maar wordt ook benadrukt dat jongeren niet alleen staan in hun struggles: ze kunnen altijd bij hen terecht, online of op straat. De clip is vooral bedoeld om in gesprek te blijven met jongeren.


Meer berichten