Column RP Advocatuur: Perspectief

Column RP Advocatuur: Perspectief

ENSCHEDE - We hadden de afspraak nog niet staan of de maatregelen werden weer aangescherpt. Het was alweer even geleden dat we cliënte bezocht hadden, de schaderegelaar en ik.

Het was zo’n anderhalf jaar na het ongeval en het re-integreren verliep moeizaam. Kon mevrouw wel bij haar eigen werkgever blijven? Moesten we uitwijken naar een andere werkgever, het zogenaamde Tweede Spoor? Of zou ze toch voor een WIA-uitkering in aanmerking komen na twee jaar ziekte? En hoe ging het met de huishouding? Kreeg ze nog steeds zoveel uren hulp in huis? Voldoende zaken die besproken moesten worden. We zouden haar met z’n tweeën thuis bezoeken en verdere afspraken maken met elkaar, ware het niet dat de maatregelen gewijzigd werden en men nog maar 1 persoon thuis mocht (en mag) ontvangen. Dan de bespreking maar online inplannen. Maar dat blijft een afstandelijk gebeuren. Vooral in letselschadezaken, waar emoties vaak een rol spelen. Je spreekt elkaar dan toch het liefst face to face. Maar goed, dat gaat nu dus even niet. En zo gaan we van online bespreking naar online bespreking. Van cursussen naar intercollegiale overleggen via Zoom. Van lange telefoongesprekken naar uitgebreide, inhoudelijke e-mails. Een enkele keer kom ik nog bij de cliënt thuis, bijvoorbeeld wanneer diegene niet goed met internet overweg kan. Zolang het een intake betreft en er nog geen derde partij bij betrokken is, is dat geen probleem. Maar wat verlang ik er toch naar dat alles weer gewoon wordt, zoals het was (dat wil iedereen, ik weet het). Dat je, zonder erbij na te hoeven denken, weer in je auto stapt en bij je cliënten langs gaat. Persoonlijk contact. Dat er weer wat perspectief geboden wordt. Dat zal waarschijnlijk het herstel van mijn cliënten ook enorm bevorderen!

RP Advocatuur
Corina van Assen is mede-eigenaar van RP Advocatuur in Enschede en schrijft voor de Hart-krant een maandelijkse column. Zij behandelt zaken op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en letselschade. Kijk voor meer informatie over RP Advocatuur ook op de website: www.rpadvocatuur.nl

Meer berichten