Facebookgroep Armoede 053 wil graag meer mensen helpen

Facebookgroep Armoede 053 wil graag meer mensen helpen

ENSCHEDE - Armoede is helaas een groeiend probleem in Nederland. Ook in Enschede zijn helaas veel mensen die het moeilijk hebben. De huidige coronacrisis zorgde helaas ook voor nóg meer mensen die financieel onder druk staan. De Facebookgroep Armoede053 wil hen graag helpen.

Eén op de zeven kinderen in Nederland leeft in armoede. Juist voor hen is meedoen in de samenleving heel belangrijk. Gelukkig zijn er veel organisaties die kunnen helpen. Evelien Arie van Hattum kwam op het idee om iets voor dit soort gezinnen te doen. Zij begon met de Facebookgroep Stop Armoede 053.

Hoe helpen zij?
De groep verstrekt regelmatig voedselpakketten, kleding, speelgoed en huiswaar die zij binnenkrijgen. Daarnaast worden noodaanvragen in behandeling genomen wanneer mensen die avond niets meer te eten hebben; een noodvoedselpakket biedt dan uitkomst. Verder geven zij bijvoorbeeld sinterklaasgeschenken en verstrekken zij vrijkaartjes aan gezinnen om de zorgen even te vergeten.

Steun welkom
De groep krijgt steun van diverse sponsoren om dit goede werk uit te kunnen voeren. Meer sponsoren zijn uiteraard zeer welkom, zeker ook gezien de toegenomen vraag naar ondersteuning. Kijk op: www.stoparmoede053.nl

Meer berichten