Wie is de meest inspirerende vrouw van Twente?

Wie is de meest inspirerende vrouw van Twente?

TWENTE - Wie was de meest inspirerende Twentse vrouw in 2020? Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede (SIVE) is op zoek naar de meest inspirerende vrouw van het afgelopen jaar om aan haar de Brigit Sijmons SIVE Award 2021 uit te reiken!

U kunt nu vrouwen nomineren. Een jury bepaalt wie van de genomineerden op maandag 8 maart 2021, tijdens Internationale Vrouwendag, de award in ontvangst mag nemen. Nomineren kan nog tot en met 1 februari. Iedereen mag vrouwen nomineren. Om de Brigit Sijmons SIVE 2021 Award te kunnen winnen, moet de nomineerde vrouw voldoen aan de onderstaande criteria: Zij is een inspiratiebron in Twente. Zij zet zich in voor de samenleving door anderen te helpen. Zij dopt haar eigen boontjes. Zij is een voorbeeld voor andere vrouwen. Zij vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt en draagt dit ideaal ook uit. Nomineren kunt u doen door een korte motivatie te schrijven waaruit blijkt dat zij voldoet aan de gestelde criteria. Stuur de motivatie samen met een rechtenvrije foto naar coordinator@sive.nl. Aanmelden kan tot en met 1 februari 2021. Daarna worden de vrouwen met de meeste nominaties bekend gemaakt.

Over de award
Brigit Sijmons was jarenlang de bevlogen voorzitter van SIVE. Ze overleed op 10 november 2017. Haar kracht was het verbinden van mensen. Vol enthousiasme en positiviteit heeft ze vele vrouwen weten te inspireren. Haar kracht is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Met de Brigit Sijmons SIVE Award wil SIVE vrouwen stimuleren en inspireren om hun hart te volgen. Om een voorbeeld te zijn voor anderen. Kortom met de Brigit Sijmons SIVE Award wil SIVE zowel de nalatenschap van Brigit als de inspirerende vrouwen van Twente eren. Jaarlijks organiseert SIVE Internationale vrouwendag voor alle vrouwen in Twente. Dit jaar zal dat evenement online plaats vinden. Tijdens deze dag wordt ook de Award uitgereikt. Dit gebeurt volledig corona-proof.

Vorige winnaars
In 2020 mocht Sangita Khadka (31 jaar) de award in ontvangst nemen. De jury zei over haar: “Sangita heeft een warm hart voor minderheden, emigranten en natuurlijk voor haar geboorteland Nepal. Ze draagt de Nepalese cultuur en de positie van de vrouwen daarbinnen uit door erover te vertellen en te dansen. Ze geeft lezingen over de positie van vrouwen en meisjes. Zij heeft dus op jonge leeftijd al veel op eigen kracht moeten doen en heeft gekozen om haar weg te zoeken voor goed onderwijs buiten Nepal.”

Meer berichten
 
Auto zoeker