Plannen Thomas de Keyserstraat klaar

Plannen Thomas de Keyserstraat klaar

ENSCHEDE - Het stadsdeel Enschede-West wordt weer een stukje mooier! Domijn start in april met de bouw van 45 duurzame, compacte en betaalbare galerijflats aan de Thomas de Keyserstraat.

De appartementen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Bewoners die terug willen keren en omwonenden zijn geïnformeerd over de plannen. De verwachting is dat de woningen in het najaar van 2021 klaar zijn. De bouw is een stap naar Stadsveld als groene wijk met gevarieerde woningtypes. Klaar voor de toekomst!

Indeling van galerijflats
Er komen twee flatblokken met 45 galerijwoningen. Eén blok met 16 woningen en één blok met 29 woningen, ontworpen door PR8 architecten en gebouwd door Van Wijnen. De galerijwoningen hebben een oppervlak van ongeveer 63m2 met twee slaapkamers, een balkon en een eigen berging. De appartementen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens; een woningtype waar steeds meer vraag naar is.

Hittebestendig wonen
De woningen zijn zo ontworpen dat het woondeel aan de straatkant ligt, op het Zuiden. De slaapkamers bevinden zich aan de rustige en koelere galerijzijde, op het Noorden. Daardoor is het fijn slapen in de zomer. Ook voldoen de woningen aan de nieuwe BENG-eisen die op 1 januari ingingen. Die norm schrijft voor dat duurzame, goed geïsoleerde woningen in de zomer niet te warm mogen worden. In de woningen zit een warmtepomp die ook voor koeling zorgt. Elke woning heeft ook zonnepanelen. Door deze toepassingen zijn de woningen ´all electric´ en bijna energieneutraal.

Flora en fauna
Uit flora- en faunaonderzoek bleek dat de oude flats aan de Thomas de Keyserstraat een groep dwergvleermuizen herbergde. De verblijfplaatsen van deze beschermde diersoort mogen niet zomaar verstoord of vernietigd worden. Daarom worden in de nieuwe gebouwen speciale nissen gecreëerd in de kopgevel, zodat dier en mens ongestoord naast elkaar kunnen leven.

Planning
De procedure voor de omgevingsvergunning is in gang gezet. Als alles goed verloopt, verwacht Domijn rond april 2021 te starten met de bouw. De woningen zijn dan klaar in het najaar. De woningen gaan in het voorjaar van 2022 in de verhuur via het lotingssysteem van Domijn.

Meer berichten
 
Auto zoeker