Energieloket Enschede biedt gratis producten

Energieloket Enschede biedt gratis producten

ENSCHEDE - In andere Twentse gemeenten kon men met de actie Poen voor Groen al gratis producten krijgen voor het energiezuiniger maken van de woning. Nu biedt ook de gemeente Enschede die mogelijkheid met het Energieloket.

De afgelopen week hebben inwoners een groene envelop met brief mogen ontvangen van het Energieloket Enschede. In de brief roept wethouder Jeroen Diepemaat, Energie Ambassadeur van het Energieloket Enschede, op om met z’n allen het energieverbruik in Enschede te verminderen.

Het Energieloket
Op initiatief van de gemeente is het Energieloket opgericht. Op de website en in de app is veel informatie te vinden over de mogelijkheden. Zo laten Energie Ambassadeurs met filmpjes zien hoe zij proberen om het energieverbruik te verminderen door het gebruik van energiebesparende producten en wat het daadwerkelijk oplevert. Daarnaast zijn er de Energie Coaches. Zij beantwoorden uw vragen over energie besparen, energiebesparende producten en kunnen met u meekijken naar uw verbruik, zodat u een plan afgestemd op uw situatie kunt maken.

Gratis producten
Om iedereen de kans te geven om energie te besparen kunnen er ook gratis producten besteld worden. Zo vindt u in de shop onder andere radiatorfolie, een waterbesparende douchekop, ledverlichting, een verbruiksmonitor, leidingisolatie en tochtstrips. Zowel voor woningen waar al veel energiebesparende maatregelen getroffen zijn als voor woningen waar nog weinig aan is gedaan, zijn er producten te bestellen. Wat u kunt bestellen is afhankelijk van het aantal punten dat u heeft. Bestellen kan tot en met 31 maart 2021 en zolang de voorraad strekt. Vanaf 1 februari zijn deze bestelde duurzame producten af te halen.

Meer berichten
 
Auto zoeker