Alphatoren baken van licht tijdens jaarwisseling

Alphatoren baken van licht tijdens jaarwisseling

ENSCHEDE - De Alphatoren moet een baken van licht en hoop vormen tijdens de komende jaarwisseling. Onder de noemer ‘Enschede Light Up’ zal er vanaf de toren een kleurrijke lichtshow opgezet worden.

Enschede bruist deze tijd niet zoals gebruikelijk; de beperkingen door het coronavirus maken gezelligheid en samenzijn lastiger. Om toch een stukje verbondenheid van de stad en alle inwoners te benadrukken werd een bijzondere actie bedacht. Enschede Promotie en de gemeente kwamen op het idee om een veilige lichtshow te organiseren waar alle inwoners van kunnen genieten. “We zochten naar iets om op een passende manier oud en nieuw een positieve vibe mee te geven. Een lichtspel past daarnaast ook nog eens perfect bij het technologische, innovatieve en creatieve karakter van de stad Enschede. We hopen dat we in 2021 weer perspectief hebben op een samenleving waarin we weer vooruit kunnen kijken. Vandaar ook de naam ‘Enschede Lights up 2021’. In Enschede starten we 2021 positief en werpen we een deken van licht over de stad.” aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie.

Mooie show
Op 31 december start de lichtshow om 22.30 uur. De lichten zorgen kort voor de jaarwisseling voor een aftelmoment. Om middernacht is dan een daverende show te zien met lichtstralen en laserstralen; het duurt tot 01.30 uur. Uiteraard hopen de initiatiefnemers op goed weer.

Meer berichten
 
Auto zoeker