Mezze Delicatessen: voor de échte fijnproever!

Mezze Delicatessen: voor de échte fijnproever!

ENSCHEDE - Mezze Delicatessen opende op 19 november haar nieuwe winkel. Ver verhuisden zij niet; van de kleinste unit op winkelcentrum Op de Brouwerij gingen zij naar één van de grootste. De voormalige Etos werd omgebouwd naar een sfeervolle, huiselijke winkel voor de échte fijnproever.

Eigenaresse Belgin Demir opende op 2 december 2015 haar winkel. Dit bleek een succes; het brede assortiment viel letterlijk en figuurlijk goed in de smaak bij de Enschedeërs. Al snel moesten haar man Hakim en de kinderen meehelpen. Tegenwoordig bestaat het team uit zes mensen. De nieuwe winkel is vijf keer zo groot als de vorige unit; zo kunnen zij de liefhebber een nog grotere variatie aanbieden. Door de jaren heen bouwde Mezze Delicatessen een trouwe klantenkring op; Belgin kreeg dan ook veel positieve, spontane reacties op de verhuizing naar een grotere winkel.

Breed assortiment
Wie op zoek is naar iets lekkers en bijzonders is bij Mezze aan het juiste adres. Zo is het assortiment kazen verder uitgebreid in de nieuwe winkel. Met zowel Hollandse als buitenlandse kaassoorten. Ook de echt Twentse bunkerkaas ontbreekt niet. In de notenbar treft u zowel gebrande als ongebrande noten, gezouten en ongezouten. Zij branden zelf de noten en stellen ook mooie mixes samen, zoals de populaire Mezze Mix. De olijven en oliën zijn ook steeds populairder geworden; afkomstig uit Turkije, Griekenland, Italië en Spanje. Proef zelf de variatie in smaak. Zo zijn de in honing gezoete Spaanse olijven erg geliefd. Zoete verleidingen zoals baklava, cannoli, bonbons en handgemaakte nougat uit Sicilië vinden ook altijd gretig aftrek. Er is verder een mooie selectie wijnen en andere dranken om dit compleet te maken, waaronder diverse Twentse streekbieren.

Tapas en meer
Wat Mezze Delicatessen bijzonder maakt is de persoonlijke aandacht. Zo stellen zij zelf tapasplanken en schalen samen in de winkel. Met de mooie toonbanken in de winkel kunnen klanten ook echt zien hoe en wat zij maken. Tapas zijn ideaal voor een avond thuis genieten met zijn tweeën, maar ook catering voor grotere gelegenheden is mogelijk. Daarnaast hebben zij dagelijks diverse Turkse broden; van börek, simit en lahmacun tot het overheerlijke steenovenbrood.

Ook voor geschenken
Bij Mezze Delicatessen kunt u een cadeaupakket of kerstpakket samenstellen; precies afgestemd op de smaak van de ontvanger. Leuk om te geven, maar zéker om te krijgen rond de feestdagen. Zij stellen voor u een mooi pakket samen waarbij u ook echt proeft wat u geeft. Er kan ook gekozen worden uit diverse al samengestelde kerstpakketten; altijd uniek, leuk, persoonlijk en divers. Boordevol kaas, wijn, noten en delicatessen. Kom langs of maak een afspraak; zij helpen u graag met een uniek pakket voor uw specifieke wensen, bijvoorbeeld met de Twentse streekproducten.

Kom langs
Mezze Delicatessen is gevestigd aan de Brouwerijstraat 74-76 in het winkelcentrum Op de Brouwerij. Zij zijn zeven dagen per week geopend. U bent op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag welkom van 09.00 tot 18.00 uur. Vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Kijk op: www.mezzedelicatessen.nl of op Facebook: ‘Mezze Delicatessen’.

Meer berichten
 
Auto zoeker