Nathalie Baartman vertelt verhalen in De Museumfabriek

Nathalie Baartman vertelt verhalen in De Museumfabriek

ENSCHEDE - Komende zondag organiseert de Museumfabriek samen met kunstenaar Sara Vrugt, in het kader van het kunstproject 100.000 bomen en een bos van draad, een verhalenmiddag met natuur als thema.

Niemand minder dan de Twentse cabaretière Nathalie Baartman neemt je tijdens deze middag mee door verschillende natuurervaringen - van eerste klimboom tot een avontuurlijke nacht in het bos. Nathalie daagt het publiek ook uit om natuurverhalen te delen en ook ‘bekende Twentenaren’ delen hun verhaal. Zo heeft dichter Regine Hilhorst speciaal voor de gelegenheid een gedicht over een bos (van draad) geschreven en vertellen watergraaf Stephan Kuks van waterschap Vechtstromen en Arnoud Odding, directeur van Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek, een persoonlijk natuurverhaal.

Borduur een boom
De verhalenmiddag is onderdeel van het kunstproject 100.000 bomen en een bos van draad, dat nog tot en met 13 december te bezoeken is in De Museumfabriek. In dat project borduurt Sara Vrugt samen met vele anderen een bos. De geborduurde bomen vormen een grootschalig kunstwerk, een woud waarin je in gedachten kunt verdwalen. Het kunstwerk wordt gemaakt in een openbaar pop-up atelier dat vier seizoenen lang door het land reist en momenteel is neergestreken bij de Museumfabriek in Enschede. Werk mee aan een groot kunstproject en kom in beweging voor de natuur! Meedoen kan op verschillende manieren: borduur mee, vertel je eigen verhaal of doneer voor levende bomen. In de Museumfabriek gelden passende veiligheidsmaatregelen. Zo zijn er slechts beperkt kaarten beschikbaar voor de verhalenmiddag. Deze kaarten à 7,50 euro (incl. entree museum) kunnen besteld worden op www.demuseumfabriek.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden om mee te borduren in het borduurproject.

Meer berichten
 
Auto zoeker