Let’s Play met Booi Kluiving

Let’s Play met Booi Kluiving

ENSCHEDE - Op 25 november is Booi Kluiving te zien bij Concordia. De jonge theatermaker brengt dit najaar gaming naar het theater. In de voorstelling Let’s Play duikt Booi Kluiving (KEK) in de wereld van de game-vlogger.

Samen met zijn jonge interdisciplinaire team creëert hij een bizarre virtuele wereld op de speelvloer waar alles mogelijk is. Let’s Play is op 25 november te zien bij Concordia in Enschede. Op zoek naar betekenis in zijn leven streamt Itsyaboybooi vanaf zijn slaapkamer games. Hij is nog niet zo succesvol, hij heeft 44 volgers. Dan ontmoet hij mede-gamer Jizzlord22, die hem inwijdt in een game die anders is dan alle anderen… Zijn achterban groeit maar de vertwijfeling slaat toe. Hoe kan het dat het spel zo veel van hem weet? In Let’s Play duikt theatermaker Booi Kluiving (KEK) in de wereld van de let’s players: YouTubers die zichzelf filmen terwijl ze aan het gamen zijn. Aan de hand van zijn streamer-alterego Itsyaboybooi onderzoekt hij de populariteit van let’s players zoals PewDiePie, Markiplier en Ninja. Samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel brengt hij op de speelvloer een bizarre virtuele wereld tot leven waarin zijn personage zichzelf steeds verder verliest. Tot niet meer helder is wat nog spel is, en wat realiteit. Hoe ver ga je om populair te zijn en volgers te krijgen

Livestream
Naast de voorstelling is er ook een livestream, die voor de helft van de normale ticketprijs te bekijken is via stream.concordia.nl. Over Booi KluivingBooi Kluiving (Amsterdam, 1994) studeerde in juni 2017 af aan de Toneelschool Arnhem. Hij maakt theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op de populaire cultuur. Hij dompelt zich volledig onder in deze digitale subculturen, en omringt zich met mensen uit deze werelden. Hierdoor kan hij de voor- en nadelen die de verschillende digitale werelden met zich meebrengen laten zien. Hierbij zoekt Kluiving ook naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hij elementen die hij in deze online werelden aantreft.

Kaarten
Kijk voor kaarten en meer informatie op: www.concordia.nl

Meer berichten