Sportregisseurs helpen met subsidie
Foto: Shutterstock.com

Sportregisseurs helpen met subsidie

ENSCHEDE - Sportaal is het centrale aanspreekpunt voor alle zaken met betrekking tot sport in Enschede. Sinds een aantal jaar zoekt de afdeling subsidies van de gemeente Enschede samenwerking met de sportregisseurs van Sportaal. Sommige verenigingen hebben namelijk wat hulp nodig bij het indienen van hun aanvraag.

Alle amateur-sportverenigingen kunnen jaarlijks deze subsidie aanvragen. Voor de uitvoering van het gemeentelijke sportbeleid zijn zij namelijk belangrijke partners. De verenigingen moeten zelf hun aanvraag regelen en verantwoorden bij de gemeente. In Enschede zijn er momenteel zo’n 100 verenigingen die van de regeling gebruikmaken.

Niet vanzelfsprekend
Zeki Bas, medewerker afdeling Strategie & Beleid: “Ondanks het feit dat de subsidie al geruime tijd bestaat, is het aanvragen niet bij iedere vereniging een vanzelfsprekendheid. Dat is zonde aangezien het vaak om veel geld gaat en de verantwoording relatief eenvoudig is. We houden alle aanvragen nauwkeurig bij en als de deadline in zicht komt, zoeken we contact met de verenigingen die de aanvraag nog niet hebben ingediend. Dit contact loopt via de sportregisseurs van Sportaal. Zij hebben korte lijntjes en weten de juiste persoon bij de vereniging te benaderen.” Er waren dit jaar 60 verenigingen die hun aanvraag nog niet ingediend hadden. Dit had diverse redenen: vergeten, te druk met COVID-19 of men wist niet precies hoe je een aanvraag moet indienen. De ondersteuning van de regisseurs is succesvol geweest, uiteindelijk hebben alle verenigingen een aanvraag ingediend. De secretaris van Het Twentse Ros Lonneker vertelt: ”Door omstandigheden waren wij er nog niet aan toegekomen om de subsidie aan te vragen. De sportregisseur heeft ons goed geholpen, waardoor de subsidie van enkele duizenden euro’s toch onze kant op komt. Deze inkomsten zijn namelijk zeer welkom nu de begroting vanwege corona onder druk staat.”

Meer berichten
 
Auto zoeker