Versoberd WinterWonderland

Versoberd WinterWonderland

ENSCHEDE - De binnenstad van Enschede wordt normaal gesproken in de decembermaand omgetoverd tot een WinterWonderland met een prachtig aangeklede ijsbaan met schaatscafé en diverse activiteiten. Dit jaar zijn aanpassingen echter onvermijdelijk.

De afgelopen maanden heeft Enschede Promotie verschillende scenario’s uitgewerkt, passend binnen de coronamaatregelen. Vanwege het verbod op het organiseren van een vergunning-plichtig evenement is het niet mogelijk om de ijsbaan op de Oude Markt te realiseren. De binnenstad wordt wel sfeervol aangekleed met extra verlichting in de winkelstraten, lichtobjecten in de bomen, het verlichte Twentse Ros op het Ei van Ko en verlichte kerstbomen op de Oude Markt en het H.J. van Heekplein. Enschede Promotie heeft gezocht naar mogelijkheden binnen de regels. Een aangepaste editie bleek helaas niet haalbaar te zijn.

Herberg en theater
Activiteiten zoals Stadsherberg en de voorstellingen van “Woar Geet ‘t Opan met Kesmis” van het Wilminktheater zullen dit jaar in een andere vorm plaatsvinden. Om tijdens de Kerstdagen sfeer bij Enschedeërs thuis te brengen, maakt het Stadsherberg-team een hartverwarmende video. Daarin komen de bekende herbergonderdelen aan bod: sfeervolle muziek, een creatieve workshop, een soepverhaal (mét recept) en een spreker. Onder de noemer “Kerst komt altijd” zal het Wilminktheater alles in het werk stellen om de kerstvoorstellingen van The Christmas Night, Santa’s Revue en Scrooge te kunnen presenteren. De voorstellingen zijn sowieso online te volgen en als het weer mogelijk is ook gedeeltelijk in het theater zelf.

Foto: WinterWonderland in 2019, fotografie Rob Baars

Meer berichten