Factory of Electric Dreams

Factory of Electric Dreams

ENSCHEDE - De coronapandemie heeft de ontwikkelingen en toepassingen van AI en robotica versneld om ons als mens minder kwetsbaar en onze samenleving veerkrachtiger te maken. Kunstenaar en ontwerper Mary Ponomareva neemt het publiek met haar tentoonstelling The Factory of Electric Dreams mee in een wereld waarin een symbiose tussen mens en robot de nieuwe levensvorm is geworden.

In The Factory of Electric Dreams is er in de buitenwereld geen gevaar meer voor de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam. Door met behulp van de Life Enhancer-app met robots samen te werken en levenspunten te verdienen, kunnen we ook in tijden van pandemie ons voortbestaan waarborgen. Maar verbeteren technologieën als Artificial Intelligence en Augmented Reality onze gezondheid en ons welzijn ook? Welk effect hebben de opkomst van robotica en kunstmatige intelligentie op onze samenleving en wie heeft daar het meeste baat bij? Het publiek wordt uitgenodigd om aan de hand van vroegere en toekomstige samenlevingen nieuwe visies op de toekomst te creëren.

Over de kunstenaar
Mary Ponomareva is beeldend kunstenaar en ontwerper, gevestigd in Amsterdam. Zij gebruikt in haar werk Virtual Reality, Computer Generated Imagery, grafisch ontwerp en 3D-modeling als instrumenten om virtuele toekomstbeelden te creëren. Zij speculeert over - en bekritiseert - alternatieve realiteiten om reflectie op te roepen over toekomstige maatschappelijke en ethische implicaties van opkomende technologieën.

Tentoonstelling
De tentoonstelling The Factory of Electric Dreams kunt u vanaf 25 november weer fysiek bezoeken, onder voorbehoud van eventuele aanscherping van de coronamaatregelen. U bent welkom van woensdag t/m zondag van 14.00-17.00. U dient vooraf te reserveren via https://tetem.nl/reserveren/ Tetem biedt ook de mogelijkheid om via een op afstand bestuurbare robot de tentoonstelling te bezoeken. Dit kan woensdag tot en met zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Kijk hiervoor ook op de website: https://tetem.nl/event/the-factory-of-electric-dreams/

Meer berichten
 
Auto zoeker