Foto: Agnes Booijink

Theater Sonnevanck zoekt jong talent

ENSCHEDE - Jongeren tussen de 12 en 16 jaar die houden van toneel en muziek kunnen zich nu aanmelden voor de audities voor een nieuwe voorstelling CLUB Z. van Theater Sonnevanck.

In deze productie krijgen zij de kans om te ervaren hoe het is om onder leiding van een professioneel team, een nieuwe wereld te scheppen en in de huid van een personage te kruipen. Jongeren die de ambitie hebben om later een theateropleiding te gaan volgen, kunnen op deze manier alvast proeven hoe het is om onderdeel te zijn van een professionele productie.

Het verhaal
CLUB Z. is een komedie over de idealen van Generation Z. Een energieke muziektheatervoorstelling met hilarische personages, bizarre situaties en de vaart van een Netflix-serie. De teksten zijn van de hand van Floor Leene en Daniël van Klaveren neemt de regie voor zijn rekening. Het verhaal van CLUB Z. gaat over een groep jonge mensen die elke zaterdag bij elkaar komen in hun zelfgemaakte clubhuis aan de rand van de stad, terwijl de aarde opwarmt, ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Het clubhuis is hun ecologische oase, hun safehouse voor de toekomst, verscholen tussen beukenbomen en bramenstruiken. Hier plannen ze hun verzet. Ze zetten thee van opgevangen douchewater, smeden plannen om varkens te bevrijden, gemeentehuizen te bezetten en de wereld te redden van de ondergang. Als die ‘boomers’ niet willen luisteren dan moeten ze maar voelen. Het is nu of nooit, maar hoe? Daarover worden ze het niet eens. Hoe zorgen ze er bovendien voor dat zaken als school, het voetbalteam en die stiekeme verliefdheid hen niet afleiden van het hogere doel? En dan krijgt iemand ineens een gevaarlijk idee.

Coming of Age
Het Enschedese theatergezelschap Theater Sonnevanck maakt professionele voorstellingen voor iedereen vanaf 4 jaar en speelt deze in theaters en op scholen door het hele land. Een keer per jaar geeft het gezelschap met de Coming of Age-voorstelling talentvolle jongeren tussen de 12 en 16 jaar de kans om zelf op het toneel te staan.

Audities
De audities voor CLUB Z. vinden plaats op 28 en 29 november in het eigen huis van Theater Sonnevanck aan de Walstraat 2 in Enschede. Jongeren kunnen zich tot en met 25 november inschrijven via www.sonnevanck.nl/coming-of-age. Deelname is kosteloos en ervaring is geen vereiste.

Meer berichten