We willen er echt toe doen in de samenleving!

ENSCHEDE - Sinds anderhalf jaar werken Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede (OCE) en Univé Oost samen om ontmoetingen te organiseren die mensen dichter bij elkaar brengen. Zo was er in februari het Univé-Valentijnsdiner bij Ontmoetingspark Rigtersbleek met als motto ‘Liefde brengt mensen samen’. Samen zijn en mensen verbinden, daar staat Univé voor. Dat is ook het doel van Ontmoetingsclusters Enschede. Een goede combinatie dus!

“We hebben samen al veel mooie activiteiten georganiseerd. Al gooide de coronacrisis wel flink roet in het eten,” vertelt Marre Groothuis, community event marketeer bij Univé Oost. “Door de crisis konden veel evenementen niet doorgaan. Dat was erg jammer. Maar veiligheid en onze gezondheid gaan natuurlijk voor alles. Gelukkig en juist daarom hebben we in oktober wél aandacht besteed aan de Week van de Veiligheid. Samen met Ontmoetingsclusters Enschede hebben we aandacht gevraagd voor veiligheid in het verkeer. Vorig jaar hebben we dat ook samen gedaan. We gingen toen de stad rond met onder andere VR-brillen en opdrachten. Mensen moesten bijvoorbeeld met één hand skippyballen en tegelijk met de andere hand de mobiele telefoon bedienen. Zo merk je pas hoe snel je afgeleid bent in het verkeer! Dit jaar moest de actie echter coronaproof. Daarom hebben we gratis fietslampjes uitgedeeld op een aantal Ontmoetingsparken om mensen bewust te maken van zichtbaarheid in het verkeer nu de donkere dagen aanbreken. Kortom: Spot On!

Dichtbij en betrokken
“Het gaat bij Ontmoetingsclusters Enschede om samenzijn op een plek dichtbij huis. Ontmoeten, verbinden en samenwerken staat centraal in alles wat wij doen en waar wij naar streven. Voor de inwoners van Enschede realiseren we binnen de twaalf clusters ontmoetingsplekken. Een ontmoetingsplek waar kansen liggen voor iedereen om zichzelf te ontwikkelen met support van anderen.”, aldus Jenne Wierstra, voorzitter van de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede. Ook Univé Oost wil dicht bij haar leden zijn. Marre: “We willen er echt toe doen in de samenleving. Iets bijdragen aan de maatschappij. We zijn betrokken bij wat er speelt. We werken bovendien graag met de OCE samen, omdat zij veelal gericht zijn op gezinnen. Dat is voor ons ook een belangrijke doelgroep.”

Toekomst
Marre: “We hopen zo snel als mogelijk weer activiteiten te kunnen organiseren. We zijn samen met OCE al druk bezig met plannen voor volgend jaar. Hoe die er uit gaan zien, is nog even afwachten. We zijn in ieder geval van plan om samen mensen in Enschede te blijven verbinden. Ook in tijden van corona!”

Kijk voor meer informatie op: www.univeoost.nl en www.ontmoetingsclusters.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker