MST zet zich schrapvoor de coronapiek

ENSCHEDE - Het Medisch Spectrum Twente is onze regionale frontlinie in de strijd tegen het coronavirus. Een onzichtbare vijand die een grote impact heeft op het leven en werk zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis. Het is voor het MST een grote uitdaging om zoveel mogelijk reguliere zorg door te laten lopen én de veiligheid van iedereen te garanderen.

Al vroeg in de crisis werden veel aanvullende maatregelen genomen om de veiligheid voor iedereen te garanderen. De nieuwe piek zorgt voor de nodige aanscherpingen. Zo moeten patiënten een uitgebreide vragenlijst invullen wanneer ze naar het ziekenhuis moeten. Verder worden ook de nodige voorzorgsmaatregelen genomen: bezoekers en medewerkers houden 1,5 meter afstand, mondkapjes zijn verplicht en bezoek aan patiënten mag maar zeer beperkt - eigenlijk gewoon liever niet. “In het ziekenhuis bekijken we continu of er nieuwe maatregelen nodig zijn om patiënten zo goed mogelijk te helpen. Via social media en de website houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.”, aldus het ziekenhuis op Facebook. Op www.mst.nl/corona staan de laatste ontwikkelingen te lezen.

Onbekende helden
Het ziekenhuis geeft via de social media ook wat inzichten in de medewerkers die zich inzetten voor de bestrijding van het virus. Dit is veel breder dan mensen denken. Zo zijn het niet alleen de medewerkers op corona-afdelingen en IC’s die er mee te maken hebben, maar ook bijvoorbeeld de medewerkers die scans maken van de coronapatiënten; radiologen, assistenten en laboranten. Allemaal net zo onmisbaar bij deze strijd. Het ziekenhuis maakt zich sterk om ook voor deze minder zichtbare groepen de zorgbonus aan te vragen - een principekwestie omdat zij ook risico’s lopen.

Veel waardering
Het bestrijden van het virus is niet gemakkelijk en gemoederen in de Nederlandse ziekenhuizen kunnen oplopen. Daarom is het ook zo mooi wanneer patiënten en familie hun waardering uitspreken voor de tomeloze inzet die alle ziekenhuismedewerkers leveren in de strijd tegen corona.

Meer berichten