Kunstkaarten Dunya voor heel goed doel

ENSCHEDE - Vrouwenclub Dunya uit Enschede, onderdeel van het wereldwijde Soroptimisten-netwerk, is begonnen met een crowdfunding-actie om geld op te halen voor het kunstkaarten project Kunst door de Bus. Met het opgehaalde geld wordt een set van zes kunstkaarten gedrukt. De ontwerpen zijn gemaakt door zes vrouwelijke kunstenaars en vormgevers uit Enschede. Vervolgens gaan de opbrengsten naar het goede doel van de club: Amader Nir, een kleinschalig opvanghuis in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, voor slachtoffers van vrouwenhandel en straatkinderen.

Normaal gesproken organiseert Dunya elk jaar interessante bijeenkomsten om geld te genereren voor een goed doel. Maar vanwege de pandemie kon dat niet, dus het vrouwennetwerk bedacht een ander plan. In deze coronatijd is het schrijven en versturen van kaarten een mooie manier om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Het idee van een unieke wenskaartenset was geboren.

Kunstkaarten
Dunya vroeg zes vrouwelijke kunstenaars en vormgevers uit Enschede om een ontwerp te maken, waarbij de kracht van de vrouw centraal staat. Iedere kunstenares deed dit vanuit haar eigen discipline en invalshoek. Met humor, schoonheid, kwetsbaarheid en kleur. Het resultaat zijn zes unieke kunstwerken in de vorm van een A5 wenskaart. De kaarten zijn ontworpen door Annelien Dam, Debbie Voerman, Judith Hofmann, Stephanie Nypels en Quinta Bies. Een zesde kunstenares komt er nog als kers op de taart bij, als de crowfunding voor minimaal 80 procent geslaagd is.

Crowdfunding
Om de kaarten te laten drukken en om de kunstenaressen een vergoeding te geven start Dunya een crowdfunding campagne via het Voor de Kunst-platform. De crowfunding periode loopt van 22 oktober tot en met 22 november en in deze maand hoopt Dunya minstens € 2.500 op te halen. Als tegenprestatie voor een donatie krijgt de crowdfunder de unieke kunstkaartenset cadeau. Of men kan kiezen uit een set kunstkaarten plus een verjaardagskalender of een kleurrijke poster. Alle informatie en de pakketten staan op www.voordekunst.nl, zoek op ‘Kunst door de Bus’. Als de crowfunding slaagt, gaat Dunya vervolgens de kaartensets verkopen via haar Facebookpagina en mogelijk ook via de landelijke Soroptimist website. Het geld dat daarmee wordt verdiend gaat naar Amader Nir, een tehuis in Dhaka. Hier worden slachtoffers van vrouwenhandel en straatkinderen opgevangen.

Meer berichten