Steun de Enschedese horeca: bestel online!

ENSCHEDE - Onze stad staat bekend om zijn gezellige sfeer en gemoedelijkheid. Ook de lokale horeca is een belangrijk onderdeel van de levendigheid en gezelligheid van Enschede als geheel. Maar momenteel is de horeca gesloten als uitvloeisel van de coronamaatregelen van de overheid. Toch zijn de meeste ondernemers creatief om ook nu nog wat te verdienen.

Net als in het begin van de crisis, toen horeca ook enige tijd de deuren moest sluiten, schakelen veel bedrijven over naar alternatieve manieren om hun vaste klanten te bedienen én zelfs nieuwe mensen kennis te laten maken met wat zij aanbieden. Waar het in de eerste lockdown nog even een uitdaging was om een alternatief te vinden, zijn veel ondernemers nu al redelijk ingespeeld op de veranderde situatie en de mogelijkheden voor hun bedrijfsvoering.

Laten bezorgen
Voor veel restaurants was de sluiting nog niet onoverkomelijk. Veel bedrijven bieden momenteel weer het afhalen of bezorgen van maaltijden aan. Zo blijft personeel niet alleen lekker bezig, maar ook hoef je als vaste klant het niet te stellen zonder je favoriete maaltijd. Uiteraard, de sfeer moet je zelf verzorgen, maar het eten smaakt er doorgaans niet minder om.

Stukje promotie
Veel bedrijven die nu weer een alternatief bieden hebben dit op hun eigen website staan. Enschede Promotie wil hen hierbij weer helpen door alle alternatieven samen te brengen op een eigen blog. Hier moeten dan zoveel mogelijk lokale afhaal- en bezorginitiatieven te vinden zijn. Ondernemers die iets opgezet hebben kunnen dit aanmelden via uitagenda@enschedepromotie.nl Op www.enschedepromotie.nl is dan een overzicht te vinden.

Cafés
Voor cafés is het een stukje lastiger om een alternatief te bieden, aangezien hun product immers vooral ‘alcohol drinken met een stukje sfeer’ is. Toch zijn er ook hier mogelijkheden. Zo bezorgen diverse ondernemers bierpakketten. Daarnaast werden eerder al waardebonacties opgezet: nu betalen, later genieten om je favoriete zaak te steunen.

Meer berichten
 
Auto zoeker