Expositie Koczula, Barendse en Matthesius Beeld & Aambeeld

ENSCHEDE - Van 18 oktober tot en met 25 november is in galerie Beeld & Aambeeld aan de Walstraat 13 in Enschede weer een expositie te zien.

Sonja Koczula ontwikkelt haar eigen vormen en symbolen. Tekens en sporen, maar vooral de kracht en beweging daarvan, zijn altijd het uitgangspunt in haar schilderijen en tekeningen. Ze interesseert zich vooral voor de dynamiek en zo ontstaan opmerkelijke kunstwerken met een bijzonder ruimtelijk effect. Monumentale donkere vormen zijn als ornamenten op een heldere ondergrond geplaatst. Expressie en kracht spatten van het doek. Tegelijkertijd verraadt de achtergrond de andere kant van Koczula; met subtiel kleurgebruik schept zij een geheimzinnige en lyrische gelaagdheid. Zo bevat elk schilderij twee werelden waarvan de ene duidelijk zichtbaar is en de andere bijna verborgen als poëzie aanwezig is.

Barendse & Matthesius
Pauline Barendse en Jan Matthesius, beiden sieraadontwerpers, staan bekend onder de naam “Dubbelop”. Ooit apart van elkaar begonnen, met een voorliefde voor bijzondere technieken en materialen, ontstond er na een bijzondere ontmoeting een intensieve samenwerking. Samen nog steeds op zoek naar dat ene materiaal en hoe daarvan dat ene speciale sieraad gemaakt moet worden. Zij hadden een voorkeur voor goud en zilver, maar ook door andere metalen – zoals aluminium, titanium en tantaal – worden ze steeds vaker uitgedaagd. Met oude en nieuwe technieken tonen ze hun vakmanschap. Het is letterlijk dubbelop: goede vormgeving en optimale vakkennis. Voor alle drie de kunstenaars geldt dat ze onderscheiden zijn met diverse prijzen, dat hun werk internationaal tentoongesteld wordt en dat hun werk inmiddels te vinden is in publieke en particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Open huis
In plaats van een officiële opening houden zij open huis op zondag 18 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur. Zo kan men het bezoek spreiden en drukte voorkomen. De kunstenaars zijn dan aanwezig.

Kom ook
Belangstellenden zijn welkom aan de Walstraat 13. Op woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag van 10.00 tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op: www.beeldenaambeeld.nl

Meer berichten