Iets kapot? Laat het maken bij Repaircafé Helmerhoek

ENSCHEDE - Vrijdagochtend 2 oktober 2020 ging het Repaircafé van Noaberschap Helmerhoek van start op een nieuwe plek: in het clubgebouw van v.v. Victoria ’28 op Ontmoetingspark Enschede Zuid.

“Voor de coronacrisis hadden we elke vrijdagochtend ons Repaircafé in wijkcentrum De Helmer. Eigenlijk groeiden we daar uit onze voegen. Victoria ’28 ligt in de buurt én heeft een groot clubgebouw. We zijn daarom eens kennis gaan maken,” vertelt Linda Ludwig. Linda is secretaris van stichting Noaberschap Helmerhoek die onde andere het Repaircafé organiseert. “We zijn hier met open armen ontvangen,” gaat Linda verder. “Wij als Noaberschap willen er zijn voor alle bewoners uit de wijk, zeker ook voor mensen die minder te besteden hebben. Niet iedereen kan zomaar iets nieuws kopen als het kapot is. En ook laten repareren is duur. Bij ons is de reparatie gratis. Je betaalt alleen voor nieuwe onderdelen, als die aangeschaft moeten worden. Bovendien is repareren veel beter voor het milieu!”.

Repareren is verbinden

‘Verbinden en ontmoeten’ is het motto van Noaberschap Helmerhoek. Het is ook waar Ontmoetingsclusters Enschede voor staat: een plek creëren waar iedereen elkaar ontmoet en leert kennen om elkaar te helpen, ondersteunen, inspireren en adviseren. Martijn Koop, Ontmoetingsclustermanager bij Victoria ’28, vertelt: “We willen een sociaal en cultureel middelpunt zijn in de wijken. Door het Repaircafé hier te vestigen worden we voor de wijken veel toegankelijker én doen we wat terug voor de bewoners. Bovendien kunnen de vrijwilligers van het café ons helpen met computerproblemen of door fietsen van de kinderen van Thuis@ te repareren. Wij helpen het Repaircafé door ze ruimte te geven en door al onze leden en hun familie met hen kennis te laten maken.”

Hoe werkt het?

Heeft u een klein huishoudelijk apparaat, kleding, een computer of bijvoorbeeld een telefoon die kapot is? Of is er iets mis met uw fiets? Dan kunt u elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij het Repaircafé. Vanwege de huidige coronamaatregelen kunt u alleen op afspraak uw spullen brengen en halen. Bel voor een afspraak op maandag, woensdag of vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur naar 06-18204106 of stuur een e-mail naar noaberschaphelmerhoek2018@gmail.com. Linda: “Als de coronacrisis het weer toelaat, kunt u hier genieten van een kopje koffie terwijl u wacht. Maar nu moet u het wachten nog even thuis doen.”

Update

Momenteel is het Repaircafé tot nader order gesloten. Zodra de coronamaatregelen het toelaten, wordt u daarover geïnformeerd via bijvoorbeeld de Facebookpagina van het Repaircafé.

Meer berichten