Foto:

Ponystal Banjer open

USSELO - Op 1 oktober is Jitske Kluvers-Quivooy haar Ponystal Banjer begonnen. Menigeen in Twente en omgeving heeft de afgelopen 20 jaar van haar leren rijden. En nu heeft ze al haar ideeën over werken met paarden samen laten komen in haar nieuwe manege.

Het bijzondere van Ponystal Banjer is, dat je er niet alleen kan ponyrijden, maar dat er bijvoorbeeld ook menlessen en grondwerklessen gegeven worden met manege pony’s. Dat kan nergens anders in Twente. En ook de kleuters en peuters kunnen hier al vanaf 3 jaar proeven aan de paardensport. Op dit moment wordt er op het terrein van Stal Spiele in Usselo nog druk gewerkt, want Ponystal Banjer krijgt straks haar eigen binnenbak waarin er met de pony’s gelest gaat worden. De lessen bij Ponystal Banjer zijn er op gericht om mensen mee te nemen in alle facetten van het omgaan met pony’s. Er komen peuter en kleuterlessen (voor kinderen van 3, 4 en 5 jaar), menlessen (het leren besturen van een wagentje waar de pony voor loopt) maar ook is er aandacht voor voltigeren (gymnastische kunstjes op een pony), vrijheidsdressuur (de pony op afstand iets laten doen) en grondwerk (naast het paard lopend het paard trainen om een betere atleet te worden),

Lesdagen
Een kinderles bij Ponystal Banjer, een Banjerdag, begint ‘s middags na school en duurt tot 18.00 uur (in het weekend van 08.30 tot 12.00). In die tijd leren de kinderen met elkaar de pony’s te verzorgen. Dit omvat niet alleen het uitmesten, watergeven, voeren, maar ook het zelf klaarmaken voor het werk en de verzorging na het werk. Soms zal een pony ook extra zorg nodig hebben en ook hierin worden de kinderen betrokken. Tijdens deze Banjerdag is een groepsles inbegrepen in één van de takken van de ponysport. Deze les varieert elke week. Zo leren kinderen niet alleen maar rijden op een pony, maar ook hoe het is om zelf de koetsier te zijn en vanaf de bok je pony(‘s) te besturen. Of juist hoe het is om een handstand te doen op een galopperend paard. Of hoe je met een hele kleine beweging van je arm of romp een pony op afstand om zijn as kan laten draaien. En wanneer je dan als kind weet waar jij het gelukkigst van wordt, kun je je specialiseren in je favoriete variant.

Veel mogelijk
Uiteraard zijn er ook volwassenen die wel met pony’s willen werken, maar er liever niet op rijden. Voor hen organiseert Ponystal Banjer menlessen en grondwerklessen. Deze lessen kunnen op wekelijkse basis gevolgd worden, maar er worden ook clinics van een aantal lessen gegeven om het eens te proberen. Kijk voor meer informatie op de website: www.ponystalbanjer.nl.

Meer berichten