Enschede blijft even donker tijdens Nacht van de Nacht

ENSCHEDE - Ieder jaar wordt in het laatste weekend van oktober de Nacht van de Nacht georganiseerd. Honderden bedrijven, gemeenten, kerken en torens in Nederland doven dan de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing en lichthinder.

Nederland is helaas één van de meest lichtvervuilde landen; het is eigenlijk nooit echt donker. Ook gemeente Enschede is van plan om op 24 oktober het licht uit te doen: de grondspots op het stadserf, rondom het stadhuis en op Kruispunt de Graaff, de toren- en dak verlichting van de Grote kerk, en hopelijk ook de verlichting van de stadsdeelkantoren, het Stadhuis en de boomverlichting op de Oude Markt van Enschede. Ook in veel andere gemeenten gaat openbare verlichting voor een deel uit in het kader van deze bijzondere nacht.

Muzikale start
Direct nadat de klok 20.00 uur heeft geslagen, geeft de StadsBeiaardier van Enschede het startschot voor de Nacht van de Nacht door “Mag het Licht Uit” van De Dijk te spelen. Het zou fantastisch zijn als op dat moment ook overal in de stad de lichten doven en zoveel mogelijk Enschedeërs de avond en nacht bij maan-, sterren- en kaarslicht doorbrengen. Goed voor het milieu en nog gezellig ook! De klokken zingen tot 20.30 uur over de maan en de sterren. Kijk voor meer informatie op: www.stadscarillonenschede.weebly.com/nacht-van-de-nacht.html

Meer berichten