Een kijkje bij Thuis@

ENSCHEDE - De voorziening Thuis@ draait weer op volle toeren, nadat alles door de coronacrisis maanden stil heeft gelegen. Uiteraard nog wel met de nodige aanpassingen, maar hierin weet iedereen een goede weg te vinden.

Thuis@ is dus weer het tweede thuis voor de kinderen, die hier gedurende doordeweekse dagen na schooltijd worden opgevangen. Allemaal hebben ze een beetje extra aandacht nodig. Aandacht die niet ver weg is, bij een (zorg)instelling of zorgboerderij, maar dichtbij huis in de eigen buurt: op de Ontmoetingsparken van v.v. Rigtersbleek en v.v. Victoria ’28.


Vakantie
Ook in de zomervakantie ging Thuis@ door, op aangepaste tijden en met een passend programma. Iedere dag werden er leuke activiteiten georganiseerd en er werd genoten van gezonde, soms zelfbereide, lunches. Daarnaast werden er ook speciale uitjes georganiseerd, waarbij de kinderen van beide locaties samen kwamen. Ook voor hen was het tenslotte vakantie! Dus gingen de kinderen en begeleiders van de twee locaties samen naar MonkeyTown: “De kinderen waren toch allemaal wel erg gespannen voor het eerste uitje van de zomervakantie. Vooral ook de kinderen die nieuw zijn bij ons. Vanuit Ontmoetingspark Rigtersbleek stapten we samen op de fiets voor een korte fietstocht naar MonkeyTown. Ruim 2,5 uur konden ze losgaan en beleefden ze samen veel plezier”, blikt begeleidster Diana Bos enthousiast terug. De kinderen van Thuis@ bezochten ook nog Speelpark Hoge Boekel en recreatiepark Het Rutbeek. Het leukste uitje werd voor het laatst bewaard: een bezoek aan Attractiepark De Waarbeek.


Nieuwe start
Als start van het schooljaar werd eind augustus nog één verrassing georganiseerd. Diana: “Voor de kinderen hielden we het geheim en vertelden hen alleen dat we een wandeling gingen maken. Onderweg gingen we langs het hek naar de treinen op het spoor kijken en op het stationsplein gingen de kinderen schommelen. Zo eindigden we bij Van der Poel waar alle kinderen gratis twee bolletjes ijs kregen.”

Milieubewust
Sinds begin deze maand gaan de kinderen van Thuis@Rigtersbleek, gewapend met grijptangen en vuilniszakken, twee keer per week de wijk Twekkelerveld in om zwerfafval op te ruimen. “Het was weer voor het eerst sinds maanden, want door de coronacrisis heeft het project stilgelegen”, vertelt Diana. Dit ‘afvalproject’ maakt deel uit van een interregionaal project over het onderhoud van de openbare ruimte. Het gaat er bij dit project om dat de kinderen zorg leren hebben voor hun omgeving. Daarnaast verdienen ze hiermee een zakcentje. Zo leren ze ook hoe ze verantwoord met geld om moeten gaan.

Meer weten over Thuis@? Ga naar ontmoetingsclusters.nl/thuis.

Meer berichten