Digitale toegankelijkheid belangrijk voor gehandicapten

TWENTE - Als alles op slot gaat en iedereen op afstand moet blijven, wijken we uit naar de digitale wereld. Daar ontmoeten we elkaar alsnog, informeren we onszelf en zoeken we vermaak en inspiratie. We werken, winkelen, volgen lessen en cursussen. En nee, het is niet hetzelfde als vroeger, maar het houdt ons overeind. Online mee kunnen doen, is voor iedereen nu belangrijker dan ooit. De Week van de Toegankelijkheid staat dit jaar dan ook in het teken van digitale toegankelijkheid.

Ieder(in) is de landelijke belangenvereniging voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Voor het twintigste jaar op rij organiseren zij de Week van de Toegankelijkheid. Een week die ieder jaar vorm krijgt door vele landelijke en lokale initiatieven. Het doel van de week is landelijk en lokaal brede aandacht vragen voor toegankelijkheid in Nederland. Lokale organisaties organiseren samen met hun partners activiteiten om aandacht te vragen voor toegankelijkheid en alles wat dat oplevert. Landelijke partijen bundelen hun krachten om een sterk lokaal en landelijk geluid te laten horen.

Doe mee
Iedereen is vrij in het organiseren van een activiteit. Dit jaar focust de Week van de Toegankelijkheid op digitale toegankelijkheid, maar men kan een activiteit ook een ander thema geven. Wellicht zijn de lokale actiepunten bijvoorbeeld wel wat meer gericht op het fysieke. Waar het om gaat, is dat er aandacht komt voor een toegankelijke samenleving.

Lokale acties
Steeds meer lokale organisaties laten weten dat ze meedoen aan de week. Zij laten op creatieve manieren zien hoe toegankelijkheid voor iedereen de wereld een heel stuk leuker maakt. De Week van de Toegankelijkheid loopt van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 9 oktober. Via de website www.weekvandetoegankelijkheid.nl delen ze goede voorbeelden en laten ze zien wat er mogelijk is. Ook via Twitter: @toegankelijk en Facebook: @WeekvandeToegankelijkheid houdt de organisatie je op de hoogte van alle activiteiten en plannen. De Week van de Toegankelijkheid is een project van Ieder(in), landelijk netwerk voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Mail voor informatie: info@weekvandetoegankelijkheid.nl.

Meer berichten