Foto: Stan Wissink

Succesvolle Singelloop in Enschede

ENSCHEDE - Dat het kan, een hardloopevenement organiseren op 1,5 m afstand, heeft de Menzis Singelloop Enschede zondag bewezen. Maar liefst 2.250 lopers schreven zich in en stonden al vroeg aan de start, ieder in een eigen startvak van 2 bij 2 meter. De Singelloop in aangepaste vorm had organisatorisch aardig wat voeten in de aarde, maar deelnemers en organisatie zijn louter positief en kijken terug op een geslaagde editie 2020.

De afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan een alternatieve Singelloop. “Het is gelukt een prachtig evenement neer te zetten in bijzondere tijden. Recreanten en wedstrijdlopers stonden te popelen om eindelijk weer deel te kunnen nemen aan een wedstrijd. We hebben altijd gekeken naar wat wél mogelijk is en hebben hier met een ambitieus en enthousiast team van vrijwilligers hard aan gewerkt”, aldus Marc Woesthuis, voorzitter Singelloop Enschede.

Enthousiast
Ook deelnemers zijn enthousiast over de opzet en dat de organisatie zich zo heeft ingezet dat het überhaupt door kon gaan. Deelneemster Inge Nahuis zei na de finish: “Het was echt goed georganiseerd, hier in het park, maar ook op de singels. Zo gaaf dat er eindelijk weer een wedstrijdgevoel was en we vanochtend aan een van de eerste hardloopwedstrijden dit jaar konden deelnemen!” Naast de gespreide starts voor recreanten van de Menzis Singelloop en Djopzz Bedrijvenloop lag er ook voor wedstrijdatleten eindelijk een echte wedstrijd in het verschiet.

Mooie tijd
Gert Jan Wassink verdedigde zijn titel bij de mannen en liep vandaag een uitstekende wedstrijd in Enschede. Hij klokte een tijd van 23:58 minuten, 30 seconden sneller dan zijn tijd vorig jaar. Harmen Hoek pakte de tweede plek in 24:53 minuten, Niels te Pas maakte het podium compleet en noteerde de derde tijd (25:03 minuten).

Winst bij de dames
Bij de dames pakte Gemma Frances de winst. Ze finishte in 31:22 minuten en was blij met haar winst. Frances: “Dit was de tweede keer dat ik deelnam aan de Singelloop en mijn eerste wedstrijd in tijden. Ik ben dit jaar met triatlons gestart en dacht altijd dat ik een betere zwemmer en fietser ben dan loper, maar vooral het lopen gaat steeds beter. Dat biedt perspectief.” Gemma bleef haar concurrentes krap voor: Ellis Bebseler uit Holten finishte slechts 2 seconden na haar (31:24 minuten). Arenda Könnecke uit Nijverdal kwam als derde over de finish en noteerde een tijd van 32:03 minuten. De organiserende atletiekvereniging AC TION ’48 kijkt terug op een zeer geslaagde aangepaste Singelloop 2020.

Meer berichten