Foto:

Wandeling met iconen Bannink en Wilmink

ENSCHEDE - Componist Harry Bannink en tekstdichter Willem Wilmink schreven samen meer dan 500 liedjes voor onder andere De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis, De Film van Ome Willem en Sesamstraat.

Enschede is trots op beide iconen, die in Enschede zijn geboren. Om Enschede te verbinden met deze twee mannen, is er een interactieve wandeling met muzikale fragmenten ontwikkeld, langs locaties die vertellen over het leven en het werk van deze Enschedese beroemdheden.

Wandelroute
Op de route door de binnenstad van Enschede is veel te zien en te beleven met muziek van Harry Bannink, teksten van Willem Wilmink, een Bannink Boom Bank, een kunstwerk van kunstenaar LUVANE dat zich uitstrekt over 15 meter en verder veel anekdotes en wetenswaardigheden over beide mannen. De wandeling eindigt in Wilminks stamcafé Het Bolwerk, waar een bescheiden monumentje voor de schrijver is opgericht en waar we hem aan een tafeltje kunnen zien zitten.

Routeboekje
Het routeboekje is vanaf 12 september gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten in Enschede. De route is ook direct te bekijken op www.uitinenschede.nl/routes of scan de QR onderaan dit stuk. Bij de meeste plekken op de route zijn geluids- of beeldfragmenten gekoppeld. Tijdens het lopen van de wandeling van ongeveer 1,5 uur kun je deze beluisteren op je mobiel.

Samenwerking
Deze leuke nieuwe interactieve wandelroute door de Enschedese binnenstad is tot stand gekomen door een samenwerking van Enschede Promotie en betrokken Enschedeërs Ton Ouwehand, Annina Romita en Rein Kroes. De route is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Paul Pella Fonds, het Ondernemersfonds Enschede, Gemeente Enschede en de Wijkraad binnenstad.

Meer berichten