Foto: Lars Smook

Uitstel Museumnacht Enschede

ENSCHEDE - Helaas heeft de organisatie van de Museumnacht Enschede moeten besluiten de editie van 2020 uit te stellen naar volgend jaar. Op 7 november zou de tweede editie gehouden worden. De eerste editie trok afgelopen jaar ruim 1.200 bezoekers.

“De gezondheid en veiligheid van bezoekers en medewerkers van de verschillende instellingen is onze grootste prioriteit, en nu wij hier niet garant voor kunnen staan is er dan ook besloten de Museumnacht Enschede een jaar uit te stellen”, zo liet de organisatie weten. De afgelopen maanden is achter de schermen druk nagedacht over andere vormen waarop de museumnacht wel door had kunnen gaan. Door de huidige maatregelen van het RIVM kreeg de Museumnacht hierdoor echter een totaal ander karakter.

Insteek
De Museumnacht hoort een participatieve avond te zijn waar jongeren verschillende activiteiten kunnen bijwonen en vooral ook zelf dingen kunnen doen en maken. Dat is de kracht en aantrekkingskracht van de Museumnacht, en daarmee verschilt het evenement juist van een meer regulier cultureel bezoek. Het doel van de Museumnacht is cultuur te laten zien in al haar veelzijdigheid en op een laagdrempelige manier. Je hoeft geen cultuurkenner te zijn om van de Museumnacht te genieten, de Museumnacht is voor jong en oud. Zorg voor de veiligheid van de bezoekers in combinatie met de invulling van de avond heeft de organisatie doen besluiten de Museumnacht een jaar uit te stellen. Men begint al wel met de plannen voor volgend jaar, die nóg groter worden. Nog meer samenwerkingen tussen verschillende culturele instellingen is hierbij een belangrijk uitgangspunt, waarbij instellingen niet alleen op hun eigen locatie, maar ook bij andere instellingen zullen programmeren. Voor deze volgende editie zullen ze nog meer samenwerkingsverbanden aangaan met studenten uit Enschede en omstreken voor een nog bredere insteek.

Meer berichten