Erwin Damhuis brengt wandelboeken uit

ENSCHEDE - In 2007 verhuisde Erwin naar Enschede en kwam vlakbij het Abraham Ledeboerpark te wonen. Met zo’n mooi park naast zijn deur duurde het niet lang of hij was bijna dagelijks in het park te vinden. Het wandelen deed hem steeds meer plezier en in 2018 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: wandelen langs de Muur van Hadrianus in Engeland.

De natuur, de geschiedenis en de vele mede-wandelaars inspireerde hem om een wandeling uit te zetten aan de hand van de vele Twentse sagen en legenden. Vanuit zijn geboortestad Oldenzaal zette hij een wandeling uit naar de burcht van het Duitse Bentheim. Hij verzamelde ruim zeventig sagen, legenden en volksverhalen en verwerkte deze in de route. Het resulteerde in zijn boek ‘Van bult tot burcht’.

Tweede boek
Daar bleef het niet bij. Van de wandeling langs de muur van Hadrianus heeft hij ook een boek uitgebracht. Naast de wandelroute geeft dit boek een beeld van de bouw van de muur en van het leven langs deze imposante muur. Beide boeken bevatten honderden foto’s en leuke weetjes, ook voor de niet-wandelaar. De boeken zijn voor 16,95 euro per stuk te bestellen via de website www.magicstones.nl. Lezers van Hart van Enschede kunnen beide boeken tezamen bestellen voor slechts 29,90 euro. Vermeld bij de bestelling HVH.

Meer berichten
 
Auto zoeker