Cursus: vrouwelijk naakt in de kunst

Cursus: vrouwelijk naakt in de kunst

ENSCHEDE - Vanaf 15 september geeft Miranda Nieuwenhuis de cursus ‘Het vrouwelijk naakt in de beeldende kunst’ in de bibliotheek van Enschede. Het wordt een boeiende reis door de kunstgeschiedenis.

Het vrouwelijk naakt is een van de meest afgebeelde onderwerpen, maar werd in veel periodes niet of nauwelijks geaccepteerd. Hoe waren de normen en waarden in een bepaalde periode en wat waren de symbolische functies in de kunst? Tijdens de cursus zullen diverse periodes en talloze iconische meesterwerken worden uitgelicht. Beginnend bij de prehistorie, toen al de eerste Venusbeeldjes ontstonden. Daarna via de middeleeuwen, de renaissance en de daaropvolgende eeuwen om uiteindelijk bij het heden uit te komen.

Praktische informatie
Deze cursus vindt plaats in de Centrale Bibliotheek Enschede (Pijpenstraat 15) op 15, 22, 29 september en 6 oktober. Tijd: van 19.00 uur tot 21.30 uur. Kosten: 75 euro, inclusief koffie/thee en lesmateriaal (een uitgebreide reader). Meer informatie op www.bibliotheekenschede.nl. U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen naar: miranda
nieuwenhuis@live.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker