Foto:

Extra parkeerplaatsen op Twente Airport

ENSCHEDE - Afgelopen week zijn vijf nieuwe parkeerplaatsen in gebruik genomen op Twente Airport. Wethouder Diepenmaat van de gemeente Enschede verrichtte op 7 juli de opening.

Het ontwerpen en realiseren van de parkeerplaatsen nam slechts vijf maanden in beslag. Strukton Civiel Noord & Oost legde de drie kleinere en twee grotere parkeerplaatsen aan. Hiervoor was ruim 1.085 kubieke meter beton nodig met een dikte van 30 centimeter. Daarnaast was er 2.345 ton asfalt nodig voor de aanleg van de toeritten. De parkeerplaatsen zijn nu klaar voor gebruik. Er loopt nog een aanbesteding om in de nabije toekomst nog eens vier parkeerplaatsen aan te leggen op Twente Airport.

Ruimte nodig
Als gevolg van het wegvallen van de vraag en de vele reisbeperkingen door de coronacrisis houden luchtvaartmaatschappijen een deel van hun vliegtuigen aan de grond. Zowel luchtvaartmaatschappijen als leasemaatschappijen maken gebruik van mogelijkheden op Twente Airport. Zo worden er zes Boeing 747’s van Lufthansa geparkeerd en staan er al twee kleinere toestellen (Airbus A220) van een leasemaatschappij. Met andere maatschappijen lopen nog onderhandelingen.

Ook voor onderhoud
Naast het parkeren verrichten onderhoudsbedrijven ook lichte onderhoudswerkzaamheden aan de vliegtuigen. Dit is belangrijk, omdat de toestellen anders hun luchtwaardigheid en daarmee hun waarde verliezen. Hoe lang de vliegtuigen blijven, is afhankelijk van de marktontwikkeling; wanneer de luchtvaart weer aantrekt en er weer gevlogen mag worden. Wel is de verwachting dat een groot deel van de vliegtuigen voor langere tijd aan de grond blijft staan. Twente Airport werkt samen met ontwikkelingsmaatschappij Oost NL aan het realiseren van een cluster voor vliegtuigonderhoud, met een positief toekomstperspectief zo blijkt uit onderzoek.

Meer berichten