Foto:

Studententeams van UT op één locatie

ENSCHEDE - Vijf studententeams van de Universiteit Twente gaan vanaf 1 september op één nieuwe locatie zitten. Door samen op te trekken kunnen zij niet alleen directer kennis, ervaring en meer uitwisselen, maar zijn ze ook een stuk beter zichtbaar voor de rest van de studenten en de buitenwereld.

De Universiteit Twente heeft al geruime tijd meerdere actieve studententeams. De meeste lezers zullen inmiddels bekend zijn met deze opzet: teams van studenten doen mee aan verschillende internationale wedstrijden en projecten, waarbij zij zelf innovaties ontwikkelen.

Nieuwe plek
Per 1 september gaan vijf teams over naar één gezamenlijk gebouw op het Kennispark. Dit zijn het Green Team Twente, RoboTeam Twente, Solar Boat Twente, A3T en Electric Superbike Twente. Zij nemen dan hun intrek in een bedrijfspand aan het Capitool. 25. Dit ligt ook mooi tegenover het UT-gebouw Therm, waardoor teams meer zichtbaar zullen zijn. Dit is ook goed om uiteindelijk nieuwe studenten te interesseren voor deze innovatieve teams.

Ambitieuze wens
Het pand zal de centrale plek worden van waaruit de teams gaan werken aan hun projecten. Het initiatief voor het gezamenlijke pand kwam vanuit de teams zelf. Anne Bulten, teammanager van Electric Superbike Twente, kwam het tegen: “Toen ik zag dat het pand te huur stond, ben ik met het droomidee om dit gezamenlijk met alle andere studenten teams te gaan huren naar de andere teams gestapt. Ondanks een kleine vertwijfeling of het zou lukken waren de andere teammanagers ook enthousiast en hebben we een bezichtiging ingeboekt. We waren onder de indruk van de staat van het gebouw en de enorme bedrijfsvloer die zich er achter bevindt.”

Verhuizing
In het nieuwe pand krijgen de teams de beschikking over bijna 700 vierkante meter kantoorruimte en nog eens 700 vierkante meter bedrijfsruimte. Deze zomer zullen zij gebruiken voor de verhuizing en inrichting van het nieuwe pand.

Meer berichten